Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Επιμένουν οι Αμερικανοί για έκρηξη πυρηνικού υποβρυχίου από την Κίνα,στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ένα κινέζικο υποβρύχιο πυρηνικής επίθεσης τύπου-093 (Shang-class) εξερράγη το απόγευμα της Τετάρτης σε αυτό που φαίνεται να είναι ατύχημα στην έντονα αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου που μιλάνε υπό την υπόσχεση της ανωνυμίας. 

 Αμέσως μετά το συμβάν, τα γραφήματα που απεικονίζουν τα αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας κοντά στη ναυτική βάση της Κίνας Hainan εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, δημιουργώντας παράλογους φόβους ότι το κομμουνιστικό έθνος προειδοποίησε σκόπιμα ένα πυρηνικό όπλο ως απάντηση στην υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ του δημοκρατικού κινήματος του Χονγκ Κονγκ.
Η πηγή μας, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν μια τέτοια θεωρία και ότι το Πεκίνο ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο λίγο μετά από μια «δυσλειτουργία» στο χώρο του αντιδραστήρα του υποβρυχίου,που πυροδότησε μια κατακλυσμιαία έκρηξη που σκοτώνει 72 Κινέζους ναυτικούς. 
"Εάν αυτό ήταν σκόπιμο, ο πρόεδρος θα ήταν στην τηλεόραση χθες το βράδυ λέγοντας ότι η Αμερική βρίσκεται σε πόλεμο με την Κίνα. Δεν υπάρχει τρόπος γύρω από αυτό. Και οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο θα ήταν σε εγρήγορση, ιδιαίτερα στο ασιατικό θέατρο. Αλλά είναι η δουλειά ως συνήθως », είπε η πηγή μας.
Επιπλέον, η έκρηξη έγινε 530 χιλιόμετρα από το Χονγκ Κονγκ και 1200 χιλιόμετρα από την Ταϊβάν σε αναφερόμενο βάθος 75 μέτρων. Σε αντίθεση με τις πυρηνικές εκρήξεις στην επιφάνεια και τον αέρα, οι υποβρύχιες εκρήξεις αφήνουν λίγα ή καθόλου ορατά στοιχεία. η πίεση του νερού είναι τόσο μεγάλη ώστε με τη γρήγορη συστολή να καταρρεύσει ταυτόχρονα η φλόγα.
Σε ρηχές εκρήξεις, ένα σύννεφο συμπύκνωσης μπορεί να αναποδογυρίσει το νερό. Σε κάθε περίπτωση, το ραδιενεργό υλικό που μπορεί να παραμείνει για χιλιάδες χρόνια, ανάλογα με τους ισότυπους που διαρρέουν, μολύνει τεράστιες ποσότητες θαλάσσιου νερού. Αν ο Xi Jinping διέταξε μια πυρηνική έκρηξη οπουδήποτε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η επικρατούσα πληγή εγγυάται ότι ακτινοβολεί τον πληθυσμό του πολύ καιρό πριν τα μολυσμένα νερά φτάσουν σε μακρινές ακτές. Η Κίνα θα είχε δημιουργήσει πρόθυμα μια εκδήλωση που μοιάζει με τη Φουκουσίμα για να θέσει σε κίνδυνο τον δικό της πληθυσμό.
"Ο Λευκός Οίκος είναι πεπεισμένος ότι αυτό είναι ατύχημα", επανέλαβε η πηγή μας. "Ο Xi Jinping είναι ένας κομουνιστής τρελός για την εξουσία, αλλά δεν είναι ηλίθιος. Δεν πρόκειται να σκοτώσει τον λαό του ", ανέφερε η πηγή μας.
Παρόλο που τα ατυχήματα που αφορούν πυρηνικά υποβρύχια θεωρούνται σπάνια, οκτώ κύτη είναι σήμερα αδρανείς σε θαλάσσιους βυθούς σε ολόκληρους τους ωκεανούς του κόσμου, οι αντιδραστήρες τους πιθανώς ανέπαφοι.
Ο Λευκός Οίκος δεν απέκλεισε μια δεύτερη δυνατότητα: Σαμποτάζ.
Το αν ένα ατύχημα ή σαμποτάζ, μια πυρηνική έκρηξη οποιουδήποτε μεγέθους, είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια οικολογική κρίση από την οποία ο πλανήτης δεν μπορεί ποτέ να ανακάμψει.
Ο Dr. Terrence Sykes, καθηγητής Πυρηνικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στην Urbana, έγραψε: "Η πλειονότητα του υλικού που απελευθερώνεται θα διεισδύσει στο νερό και θα απορροφηθεί από το έδαφος, τα φυτά και τη ζωή των ζώων στην άμεση γειτονιά, περιφέρεια με βάση τον βαθμό ραδιενεργού μόλυνσης. "
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου