Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

24 νεκροί από το σεισμό στην Αλβανία.650 τραυματίες.Οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων του σεισμού.Τα ονόματα από τα 23 θύματα ανακοινώθηκαν.Τι μεταδίδουν τα Αλβανικά ΜΜΕ.

Οι αναζητήσεις συνεχίζονται  και μετά τα μεσάνυχτα από ξένα διασωστικά συνεργεία.
Παρά το σκοτάδι, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται για να βρουν ζωντανούς  κάτω από τα ερείπια.
Ο αριθμός των θυμάτων φτάνει τα 24!
Ένα ακόμα μη αναγνωρισμένο άτομο έχει ανακτηθεί από τα συντρίμμια. Αρχικά αναφέρθηκε ότι ήταν ζωντανός, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να επιβιώσει. Πρόκειται για ένα αγόρι στην Θουμάνα. 

Φοβούμενοι άλλο ένα σοκ, ορισμένοι πολίτες στα Τίρανα αποφασίζουν να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητα.
Ο φόβος των μετασεισμικών δονήσεων οδήγησε τους πολίτες των Τιράνων να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους. Στο δρόμο προς τη Νέα Περιφερειακή Οδό υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα με οικογένειες μέσα τους, που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και επέλεξαν να περάσουν τη νύχτα μακριά από τα πολυώροφα σπίτια.
Τραγικό! Αυτή είναι η 30χρονη που πέθανε στο σεισμό με την κόρη της (PHOTO).1574800583_dienamecaj.jpg

Ο σεισμός διεκδίκησε τις ζωές της μητέρας και της κόρης στις πρωινές ώρες σήμερα στο Δυρράχιο.
Η Diena Meçaj κατάφερε να επιβιώσει για πολλές ώρες κάτω από τα ερείπια, αλλά ενώ διασώθηκε, πέθανε στο νοσοκομείο.Μόλις λίγες ώρες πριν πεθάνει η 8χρονη  κόρη της.Βρέθηκε κάτω από τα ερείπια ενός 6ώροφου κτιρίου στο Δυρράχιο. Η Diena Meçaj ζούσε μόνο με την κόρη της, αφού ο σύζυγός της πέθανε πριν από λίγα χρόνια και τώρα η οικογένεια δυστυχώς έφυγε για να ενωθεί στον ουρανό.


Ένα άλλο θύμα του σεισμού  έχει εντοπιστεί στην Αλβανία. Είναι η Ντρίτα Κάκονη, 15 χρονών. Η Cakoni είναι το κορίτσι που ο θείος της αναζήτησε στο TUHC με το διαβατήριο στο χέρι. Το άψυχο σώμα της βρίσκεται στο νεκροταφείο του νοσοκομείου Lezha.

Τα σώματα δύο αδερφών του Κοσσυφοπεδίου μεταφέρονται από το ξενοδοχείο Tropikal. Η "Express" φέρνει την οδυνηρή ιστορία από το Livoçi του Gjilan. Τα προς το ζην τα έβγαζαν από τη δουλειά που ασκούσαν από καιρό σε καιρό ως μηχανικοί στην Αλβανία. Με αυτές τις θέσεις εργασίας, οι δύο τώρα αποθανόντες αδελφοί  Isa Abbas Shemsed,ο ένας 32 και ο άλλος 29 ετών, ασχολήθηκαν για πολύ καιρό. Αλλά η Δευτέρα αποδείχθηκε μοιραία για αυτούς τους δύο αδελφούς. Αυτοί, όπως και χιλιάδες άλλοι Αλβανοί, χτυπήθηκαν χθες το βράδυ περίπου στις 4 μ.μ. από σεισμό μεγέθους 6,4  Ρίχτερ, παραμένοντας κάτω από τα ερείπια του ξενοδοχείου όπου διαμένουν.
Ευτυχώς για αυτούς, τίποτα δεν κράτησε περισσότερο από 15 ώρες. Ο πρώτος που δεν έδειξε κανένα σημάδι της ζωής βρέθηκε, ο 29χρονος Ισα. Ο 32χρονος αδελφός του Shemsedin βρέθηκε νεκρός.Η  Express, σήμερα παρέμεινε στο σπίτι αυτών των δύο αδελφών στο χωριό Livoç στο Gjilan. Είναι συγκλονισμένοι από όλα αυτά τα βαριά γεγονότα.
«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι τα αγόρια μας», είπε. Αυτό δεν είναι δυνατό. Δεν μπορούν να είναι αυτοί ", λένε με δάκρυα συγγενείς των δύο αποθανόντων αδελφών.

Υποδεικνύουν ότι ο Shemsedin και ο Isa είχαν πάει να εργαστούν στο Δυρράχιο. 
Το Υπουργείο Υγείας δίνει επίσημα στοιχεία: 650 τραυματίες.
Το Υπουργείο Υγείας έχει παράσχει επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα θύματα σεισμού. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, 650 άτομα τραυματίστηκαν και νοσηλεύθηκαν.
"Μέχρι σήμερα, 650 θύματα του σεισμού έχουν νοσηλευτεί.
Σήμερα: 65 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τραυμάτων και το νοσοκομείο του Δυρραχίου. Η κατάσταση σταθεροποιείται, 9 από αυτούς βρίσκονται υπό εντατική παρακολούθηση. Εθνική έκτακτη ανάγκη: 1200 κλήσεις για βοήθεια. 260 αποστολές ασθενοφόρων ", αναφέρει η υπουργός Υγείας.
Ο Mέτα επιστρέφει στο Δυρράχιο: Βρισκόμαστε σε δραματικές στιγμές, οι αναζητήσεις θα συνεχιστούν.
Ο Πρόεδρος Iλίρ Mέτα βρίσκεται πίσω στο Δυρράχιο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης για τους κατοίκους που βρίσκονται σε ερείπια.
"Σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ δραματικές στιγμές λόγω αυτής της φυσικής καταστροφής.Αυτή είναι μια καταστροφή που απαιτεί σκληρή δουλειά επειδή υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια γιατί αναζητούν βοήθεια όπως συμβαίνει εδώ, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες.Δεν πρόκειται για μια δουλειά που γίνεται ακριβώς αλλά και στην Quetta, Thumana και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε τις επόμενες ώρες. Ελπίζουμε ότι μαζί θα μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις ζημιές και στη συνέχεια να αποκαταστήσουμε αυτές τις υλικές ζημιές. Η εργασία θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή " , δήλωσε ο Μέτα.
Ένας κατάλογος με περισσότερα από 20 ονόματα νεκρών.
Diena Meçaj 30 χρόνων μαζί με την κόρη της 8 ετών
Isa Αμπάς είναι 32 χρόνων
Shemsedin Αμπαζή , 36 ετών(αδέλφια από το Κοσσυφοπέδιο)
χριστος Reçi 24 ετών(ο νεαρός άνδρας που είχε μόνο δύο ημέρες που είχαν προκύψει από τη φυλακή)
Sardi CuKa και η μητέρα του (δεν είναι γνωστή η ταυτότητα)
Εύη Καρδάσι (Μπαλαρίνα στο "Miramare" στο Δυρράχιο)
Sadete Lala
Emilio Lala

Ilir Lala 
Drita Cakoni (15 ετών που ζήτησε ο θείο της με το διαβατήριο στο χέρι)
Ομορφιά Leka 70 ετών
Ersid Hoxholli 32-ετών (έπεσε από το μπαλόνι στο Mamurras)
Ερίσα Κάρα
Αλμίρ Κάρα
Φατμίρα Κάρα
Ανθή Κάρα
Σανταγιάνα Κάρα
Στέλα Κάρα

Χασάν Κάρα (Τα Επτά Οικογενειακά Θύματα)
Bajram Hajdarmataj (Επικεφαλής Επίτροπος και Λέκτορας)
Ένας νεαρός άνδρας στην Θουμάνα (δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί)
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ SHQIPTARJA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου