Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Η Toshiba αναφέρει ότι η συσκευή της δοκιμάζει 13 τύπους καρκίνου με 99% ακρίβεια από μία σταγόνα αίματος.

Η Toshiba Corp. ανέπτυξε τεχνολογία για την ανίχνευση 13 τύπων καρκίνου από μία σταγόνα αίματος με 99% ακρίβεια, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Η Toshiba ανέπτυξε τη μέθοδο διάγνωσης μαζί με το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο και ελπίζει να το εμπορευματοποιήσει σε "αρκετά χρόνια" μετά την έναρξη δοκιμής το επόμενο έτος.
Η μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο αρχικό του στάδιο, ανέφερε.
Η μέθοδος έχει σχεδιαστεί για να εξετάσει τους τύπους και τη συγκέντρωση μορίων microRNA που εκκρίνονται στο αίμα από καρκινικά κύτταρα. Η Toray Industries Inc. και άλλες εταιρείες έχουν επίσης αναπτύξει τεχνολογίες για τη διάγνωση του καρκίνου με τη χρήση μορίων microRNA από δείγμα αίματος.
"Σε σύγκριση με τις μεθόδους άλλων εταιρειών, έχουμε ένα πλεονέκτημα όσον αφορά τον βαθμό ακρίβειας στην ανίχνευση καρκίνου, τον απαιτούμενο χρόνο για ανίχνευση και το κόστος", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Koji Hashimoto, επικεφαλής ερευνητής στο Εργαστήριο Ερευνών Frontier Research της Toshiba.
Η εξέταση θα χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση καρκίνων του γαστρικού, του οισοφάγου, του πνεύμονα, του ήπατος, της χοληφόρου οδού, του παγκρέατος, του εντέρου, των ωοθηκών, του προστάτη, της ουροδόχου κύστης και του μαστού καθώς και του σαρκώματος και του γλοιώματος.
Η Toshiba έχει αναπτύξει ένα τσιπ και μια μικρή συσκευή που μπορεί να πραγματοποιήσει τη διάγνωση σε λιγότερο από δύο ώρες. Μια εξέταση αίματος που το χρησιμοποιεί αναμένεται να κοστίσει ¥ 20.000 ή λιγότερο, ανέφερε.
Είναι πιθανό η συσκευή να χρησιμοποιηθεί σε εξετάσεις υγείας, ανέφερε η εταιρεία.
Στην πενταετή επιχειρησιακή στρατηγική της από τον Απρίλιο του 2019, η Toshiba έχει τοποθετήσει τις ιατρικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του γονιδιώματος και της κυτταρικής διάγνωσης, μεταξύ βασικών πυλώνων ανάπτυξης μαζί με αυτοματοποίηση, μπαταρίες και ψηφιακές λύσεις που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ JAPAN TIMES : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου