Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Η Ατλαντίδα ανακαλύφτηκε στο τρίγωνο των Βερμούδων: Η βυθισμένη πόλη διαθέτει γίγαντιες πυραμίδες και σφίγγα.

Δύο επιστήμονες, ο Paul Weinzweig και η Pauline Zalitzki,που εργάζονται από την ακτή της Κούβας και χρησιμοποιούν ένα υποβρύχιο ρομπότ, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει μια γιγαντιαία πόλη στο βάθος του ωκεανού.


Ο χώρος της αρχαίας πόλης - που περιλαμβάνει αρκετές σφίγγες και τουλάχιστον τέσσερις γιγάντιες πυραμίδες συν άλλες δομές - βρίσκεται καταπληκτικά μέσα στα όρια του θρυλικού τριγώνου των Βερμούδων.
Σύμφωνα με μια αναφορά του  Arclein  από το Terra Forming Terra, το σύμπλεγμα της πυρηνικής υποθαλάσσιας περιοχής της Κούβας, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πόλη κατακλύζεται ταυτόχρονα με ανερχόμενα ύδατα και η γη βυθίζεται στη θάλασσα. Αυτό συσχετίζεται ακριβώς με τον θρύλο της Ατλαντίδας.

Η καταστροφή μπορεί να έχει συμβεί στο τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων.
Καθώς ο Αρκτικός πάγος έλιωσε,αυτό προκάλεσε τη γρήγορη άνοδο της στάθμης της θάλασσας σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας ιδιαίτερα το Βόρειο Ημισφαίριο. Οι ακτές έχουν αλλάξει, η γη χάθηκε,όπως και τα νησιά (ακόμη και νησιωτικοί ήπειροι) εξαφανίστηκαν.
Στο τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων τα επίπεδα της θάλασσας ήταν σχεδόν 400 πόδια χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Μόλις άρχισαν να υψώνονται τα νερά, σηκώθηκαν γρήγορα. Κατά πάσα πιθανότητα, καμία τεχνολογία τότε, ή τώρα, δεν θα μπορούσε να σώσει την Ατλαντίδα από τον ποταμό της. Τα αποδεικτικά στοιχεία ότι η γη σε αυτό που τώρα είναι η Καραϊβική, βυθίστηκε επίσης στη θάλασσα, ταυτόχρονα φαίνεται αρκετά σίγουρη.
Ο Arclein παρατηρεί:

"Εκείνη την εποχή, οι ανυψωμένες μερίδες της κορυφής του Μεσαίου Ατλαντικού υποχώρησαν επίσης, συμπεριλαμβανομένων των Λυώνων και των νησιών καθώς και της μάζας των γαιών γύρω από τις Αζόρες. Ακόμα κι αν αυτό δεν είχε συμβεί, αυτή η καθίζηση ήταν αρκετά μεγάλη.
Δεδομένου ότι η κορυφογραμμή μεταξύ της Κούβας και του Γιουκατάν είναι το φυσικό σημείο αδυναμίας μεταξύ της λεκάνης κατακρήμνισης του Κόλπου και της λεκάνης καθίζησης της Καραϊβικής, φυσικά υποχώρησε βαθιά. Ο οδηγός για όλα αυτά ήταν οι υδροστατικές αλλαγές που προκάλεσαν τόσο η αρχική στροβιλομεταφορά πριν από 12.900 χρόνια που έχω καλέσει το Pleistocene Nonconformity όσο και την αργή ανάκαμψη της λεκάνης του Hudson Bay που προκάλεσε το τέλος της Εποχής των Παγετώνων ».
Η Κβανική πυραυλική κρίση σταμάτησε την έρευνα.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Luis Mariano Fernandez, η πόλη ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από δεκαετίες, αλλά η πρόσβαση σε αυτήν σταμάτησε κατά τη διάρκεια και μετά την Κρίση των Πυραύλων στην Κούβα.
"Η αμερικανική κυβέρνηση ανακάλυψε την υποτιθέμενη θέση κατά τη διάρκεια της Κουβανικής πυραυλικής κρίσης τη δεκαετία του εξήντα. Πυρηνικά υποβρύχια που ταξίδευαν στον Κόλπο (σε βαθιά θάλασσα) συνάντησαν πυραμιδικές δομές. Αμέσως έκλεισαν την περιοχή και πήραν τον έλεγχο της και των αντικειμένων, ώστε να μην έρθουν στα χέρια των Ρώσων ».
Η επιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων βαθιάς θάλασσας, αρχαιολόγοι και ωκεανογράφοι βρήκαν ερείπια αρχαίων κτιρίων 600 μέτρα κάτω από τον ωκεανό. Λένε ότι η πόλη είναι η Ατλαντίδα.
Τα αποδεικτικά στοιχεία ότι το νησί της Κούβας είναι το μνημείο μιας κάποτε ισχυρής κουλτούρας ,υποστηρίζεται από την ανακάλυψη του Zalitzki στο νησί, με εξαιρετικά αρχαία σύμβολα και εικονογράμματα πανομοιότυπα με εκείνα που παρατηρούνται στις υποβρύχιες δομές. Πυραμίδες και σφίγγες μεγαλύτερες από την Αίγυπτο. Η
απίστευτα αρχαία πόλη έχει επίσης υπέροχη σφίγγες και "πέτρες που τακτοποίησαν όπως το Στόουνχεντζ και γραπτή γλώσσα χαραγμένη στις πέτρες", αναφέρει ο Φερνάντεζ.
Χρησιμοποιώντας υποβρύχια εξερεύνηση, ανακάλυψαν απίστευτα τεράστιες δομές πυραμίδων παρόμοιες με τις πυραμίδες στη Γκίζα της Αιγύπτου. Εκτιμούν ότι οι πυραμίδες της Ατλαντίδας κατασκευάστηκαν με πέτρες που ζυγίζουν πολλές εκατοντάδες τόνους.
Θα μπορούσε μια τέτοια ανακάλυψη να αλλάξει την άποψη της ανθρωπότητας για την ιστορία; Ναι, θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα.
Ο Fernandez γράφει: «Έχει επιβεβαιώσει ότι οι πέτρες ήταν κομμένες, σκαλισμένες και γυαλισμένες ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους και έτσι να σχηματίζουν μεγαλύτερες δομές. Στις περίεργες επιγραφές, μερικές παρόμοιες με τις αιγυπτιακές ιερογλυφικές, πολύ λίγα είναι γνωστά, εκτός από το ότι είναι πολύ άφθονες και βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα μέρη του αγρού. Εμφανίστηκαν επίσης σύμβολα και σχέδια, των οποίων το νόημα είναι άγνωστο. "
Η εξερεύνηση της Ατλαντίδας, που ονομάζεται Project Exploramar, επεκτείνεται για να ανακαλύψει τα περισσότερα από τα μυστήρια της μεγαλούπολης.
Μιλώντας με έναν επιστήμονα για το ενδεχόμενο ότι τα ερείπια είναι πράγματι η Ατλαντίδα, ο Fernandez αναφέρει ότι ο εμπειρογνώμονας απάντησε:
"... στις κουλτούρες του Γιουκατάν σήμερα είναι δυνατόν ότι αυτό που εξακολουθεί να παραμένει από τους ιθαγενείς αυτών των τόπων ίσως οι Ολμέκοι ή κάποιος πολύ πρωτόγονος πολιτισμός του Γιουκατάν, το βόρειο τμήμα της Κεντρικής Αμερικής, προέκυψε σύμφωνα με αυτούς σε ένα νησί που βυθίστηκε από κατακλυσμό. Αυτό το νησί ονομάζεται Atlanticú. "
Και αυτό ταιριάζει στις ιστορίες για την ξαφνική κατάρρευση της θαυμαστής Ατλαντίδας. Atlanticú είναι, φυσικά, η Ατλαντίδα. Οι αυτόχθονες ντόπιοι το αποκαλούν ακόμα στην ιστορία τους.
«Όταν δημοσιεύσαμε τα πρώτα νέα σχετικά με αυτό το εύρημα», είπε, «το Πανεπιστήμιο του Veracruz ενδιαφέρθηκε για το έργο μας και είχαμε καταγράψει εικόνες αυτών των δομών στο βυθό της θάλασσας. Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας των Πανεπιστημιακών ανασκαφών με κάλεσε. Έκαναν μελέτες σχετικά με τμήματα και ερείπια του πολιτισμού Olmec. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για την εξερεύνηση της μεγαλούπολης, ο Φερνάντεζ ζήτησε από τον επικεφαλής επιστήμονα Pauline Zalitzki να αναφέρει τον πολιτισμό που το έκτισε.
«Όταν είδαν αυτές τις υποβρύχιες εικόνες, βρήκαν ομοιότητες και παραλληλισμούς με τα ερείπια που βρέθηκαν στις ανασκαφές που έκανε το Ινστιτούτο.
"Οι Ολμέκοι και άλλοι ιθαγενείς λαοί έχουν πρωταρχική μορφολογία που σηματοδοτεί την άφιξη αυτής της ηπείρου. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται από την κατεύθυνση της Κούβας, και έπρεπε να συμβεί σε έναν πολύ μεγάλο σεισμό, όπου η γη τους βυθίστηκε.
Οι μορφολογίες δείχνουν ότι ανήκουν σε τρεις οικογένειες που σώθηκαν. Μία από αυτές τις οικογένειες ήλθε στην ακτή της Veracruz, που υποτίθεται ότι ήταν το Olmec. Άλλοι ήρθαν στην Κεντρική Αμερική και ταξίδεψαν στην ακτή του Ειρηνικού και αυτές οι οικογένειες δημιούργησαν τον πολιτισμό της Αμερικής όπως το γνωρίζουμε σήμερα, διότι διέδωσαν όλες τις γνώσεις τους.
Όταν αυτοί οι ανθρωπολόγοι είδαν υποβρύχιες εικόνες αυτής της πόλης και είδαν λίγους μονολιθικούς λίθους, κάποιο σύμβολο και επιγραφές, ταυτίζονταν με μοτίβα Olmec. Ήταν πολύ έκπληκτοι. "
Αλλά η Ατλαντίδα ήταν πραγματική, είναι πραγματική: οι επιστήμονες Paul Weinzweig και Pauline Zalitzki το βρήκαν.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ REPORT WEB : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου