Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

΄Ερχεται «οικονομική καταστροφή» χειρότερη από ό, τι το 2008 στις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε ότι μια συμφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου είναι πιθανότερη, μετά από τηλεφωνική κλήση μεταξύ των διαπραγματευτών και των δύο χωρών την Τρίτη.

Το Boom Bust του RT, φέρνει τον Peter Schiff του Euro Pacific Capital να μιλήσει για τη
δυνατότητα επίτευξης μιας προκαταρκτικής συμφωνίας σε έναν εμπορικό πόλεμο που έχει συρθεί επί 16 μήνες.
"Δεν νομίζω ότι ο Tραμπ προσπαθεί να κάνει μια συμφωνία", λέει , εξηγώντας ότι "ο Tραμπ θέλει απλά να ανεβαίνει η χρηματιστηριακή αγορά".Όσο η χρηματιστηριακή αγορά ανεβαίνει  "δεν θα μπορούσε να ενδιαφερθεί λιγότερο για μια συμφωνία με την Κίνα",  συνεχίζει ο Schiff.
Ο Schiff επισημαίνει ότι η εκτύπωση χρήματος θα συνεχίσει  "όσο μπορώ να δω, και αυτό είναι που οδηγεί τα αποθέματα και θα συνεχίσει να κινεί τα αποθέματα, μέχρι κάτι να προκαλέσει αυτό να αλλάξει".
Ένα άλλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Schiff, είναι ότι ο Αμερικανός καταναλωτής έχει βαθιά χρέη και ο «μόνος λόγος που θα μπορούσε να δαπανήσει είναι επειδή η Fed διατηρεί τα επιτόκια αρκετά χαμηλά».
Εξηγεί ότι η πίστωση εξακολουθεί να τρέχει παρά την έλλειψη νόμιμων αποταμιεύσεων για τη χρηματοδότησή της. "Έτσι, όλο αυτό το σπίτι των καρτών πρόκειται να έρθει να πέσει κάτω και ο καταναλωτής θα είναι ακριβώς στο κέντρο αυτού."

Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυάζουν ότι "οι ΗΠΑ κατευθύνονται προς μια χειρότερη οικονομική καταστροφή από αυτή που είχαμε το 2008", σύμφωνα με τον Schiff.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου