Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Το Ισραήλ χτυπά τη Γάζα μετά από πυρά πυραύλων.

Το Ισραήλ έπληξε τους στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την εκτόξευση πυραύλων προς τις νότιες κοινότητες την Παρασκευή το βράδυ από τον παράκτιο θύλακα.Ένα ΡΟΚΕΤ που πυροβόλησε από τη Γάζα από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ επικεφαλής προς το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα (πιστωτική φωτογραφία: MOHAMMED SALEM / REUTERS)

Η Μονάδα Εκπρόσωπου του IDF δήλωσε ότι ορισμένοι από τους στόχους στις αεροπορικές επιδρομές περιλάμβαναν μια στρατιωτική ένωση της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. 
"Η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς είναι υπεύθυνη για όλες τις πράξεις που προέρχονται από τη Λωρίδα της Γάζας και θα φέρει τις συνέπειες όλων των τρομοκρατικών πράξεων που διεξάγονται εναντίον ισραηλινών πολιτών".
Οι εισερχόμενες σειρήνες πυραύλων ενεργοποιήθηκαν στις 9 μ.μ. περίπου την Παρασκευή μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Λωρίδα της Χαμάς. Το βλήμα έπεσε σε ανοιχτό χώρο στο περιφερειακό συμβούλιο του Eshkol, χωρίς να προκληθεί ζημιά ή τραυματισμοί. Σε απάντηση, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε στόχους στη Λωρίδα.
Δύο ώρες αργότερα ενεργοποιήθηκαν σειρήνες στη νότια πόλη Ashkelon και το kibbutzim της Καρμίας και του Zikim. Οι στρατιωτικοί δήλωσαν ότι οι σειρήνες ακούστηκαν εξαιτίας της "μη πυραυλικής πυρκαγιάς". 
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ JERUSALEM POST : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου