Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ioρδανοί πυροσβέστες στο Τέμενος του Ομάρ για άσκηση πυρκαγιάς.

Πυροσβέστες από την Ιορδανία έφθασαν στο Ισραήλ για να διενεργήσουν ασκήσεις μαζικού ατυχήματος στην περίπτωση πυρκαγιάς στο τζαμί Αλ-Άκσα(Τέμενος του Ομάρ) στο Όρος του Ναού. Η άσκηση περιείχε επίσης λειτουργίες αναζήτησης και διάσωσης.

Ο Αβραάμ Μπινίναμν από τη δεξιά ΜΚΟ "Ρατάβιμ" απάντησε στην εκδήλωση λέγοντας: "Υπάρχει μεγάλη σημασία που σχετίζεται με την Ιορδανία να πηγαίνει στην περιοχή και να εκπαιδεύει εκεί σαν δύναμη ασφαλείας. Συμβολίζει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της περιοχής. Δεν είναι το μέρος για να εμφανιστούν και να ασκηθούν,με ασκήσεις φωτιάς ».
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο Breaking Israel News ότι δεν γνώριζαν για την άσκηση.
"Εάν έχει εγκριθεί από την αστυνομία, αυτό δείχνει απλώς ότι το Ισραήλ αποκτά την εξουσία του πάνω στο Όρος του Ναού. Αν δεν γνώριζαν, τότε αυτό είναι ακόμη χειρότερο »πρόσθεσε ο Binyamin.
Τα συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς εγκαταστάθηκαν, σχεδιάστηκαν και ελέγχθηκαν από το Υπουργείο Πολιτικής Άμυνας της Ιορδανίας σύμφωνα με την έκθεση για την τηλεόραση της Ιορδανίας. Η έκθεση πρόσθεσε ότι ένας άλλος σκοπός της άσκησης ήταν  η "διατήρηση της θρησκευτικής και ιστορικής κληρονομιάς" του χώρου.
Προφανώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιορδανία έχει τραβήξει αυτό το κόλπο. Σύμφωνα με τον ξεναγό στο Όρος του Ναού, Michael Miller: "Δεν είναι κάτι καινούριο. Το έχουν κάνει στο παρελθόν. "
Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δεν διευκρίνησε με μια απάντηση σχετικά με τις γνώσεις του για την άσκηση. Η εκδήλωση φέρεται να έλαβε χώρα την ίδια ημέρα που το Χασεμιτικό Βασίλειο διεξήγαγε μαζική στρατιωτική άσκηση σε περίπτωση πολέμου με το Ισραήλ.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου