Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Σκυλί- ρομπότ μυστικά δοκιμασμένο από την αστυνομία της Μασαχουσέτης.

Η αστυνομία στη Μασαχουσέτη δοκιμάζει  ένα πολύ προηγμένο σκύλο ρομπότ μαζί με αξιωματικούς.τρομακτικό σημείο σκύλου ρομπότ, τρομακτικό σκυλί ρομπότ μαζική αστυνομία τμήμα, τρομακτικό ρομπότ σκυλί spot video μασαχουσέτη αστυνομία τμήμα

Και αυτοί οι σκύλοι ρομπότ  είναι τόσο τρομακτικοί ώστε η ομάδα πολιτικών ελευθεριών έκανε δημόσια αίτηση εγγραφής στη ρομποτική εταιρεία Boston Dynamics, αφότου η κρατική αστυνομία της Μασαχουσέτης  δημοσίευσε ένα βίντεο του σκύλου ρομπότ Spot.

Πιστεύεται ότι τα ρομποτικά σκυλιά, τα οποία είναι ικανά να ανοίγουν πόρτες και να περιστρέφονται με εμπόδια, έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια ζωντανών περιστατικών.
Πολύ συχνά, η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών συμβαίνει ταχύτερα από ό, τι αντιδρούν τα κοινωνικά, πολιτικά ή νομικά μας συστήματα " , δήλωσε η ACLU σε κοινή δήλωση με την TechCrunch.
Χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερη διαφάνεια από τις κυβερνητικές υπηρεσίες, οι οποίες θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων με το κοινό για τα σχέδιά τους να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες. "
Ένας εκπρόσωπος της κρατικής αστυνομίας της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι το ρομπότ χρησιμοποιείται σαν "κινητή συσκευή απομακρυσμένης παρατήρησης" για την παρακολούθηση ύποπτης δραστηριότητας.
Αυτή τη στιγμή, το πρωταρχικό ενδιαφέρον μας είναι να στείλουμε το ρομπότ σε καταστάσεις όπου θέλουμε να συλλέξουμε πληροφορίες σε ένα περιβάλλον όπου είναι πολύ επικίνδυνο, να στείλουμε ένα άτομο, αλλά όχι πραγματικά να αλληλεπιδράσουμε φυσικά με το χώρο " , δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η σύμβαση μίσθωσης μεταξύ της Boston Dynamics και της αστυνομίας συμπεριλαμβάνει την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιείται για « σωματική βλάβη ή εκφοβισμό ανθρώπων ».
Η Boston Dynamics ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι θα ξεκινήσει να πωλεί τα μηχανήματα εμπνευσμένα από κυνήγι σε κάποια στιγμή το 2019, αν και δεν δόθηκε ημερομηνία ή τιμή.
Η σελίδα του προϊόντος για το Spot την περιγράφει σαν ένα "εύκαμπτο ρομπότ" ικανό να λειτουργεί αυτόνομα και να ταξιδεύει μέχρι και 90 λεπτά τη φορά.
Τα διαφημιστικά υλικά για τα ρομπότ spot δείχνουν ότι χρησιμοποιούνται σε διάφορους ρόλους και περιβάλλοντα, από βοηθούς σε εργοτάξια, μέχρι απομακρυσμένους φρουρούς ασφαλείας.
"Υπάρχει ένας αξιοσημείωτος αριθμός κατασκευαστικών εταιρειών με τις οποίες μιλάμε", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Boston Dynamics Marc Raibert την εποχή εκείνη.
Αλλά έχουμε κάποιες άλλες εφαρμογές που είναι πολύ ελπιδοφόρες [όπως] σε εχθρικά περιβάλλοντα όπου το κόστος της ύπαρξης ανθρώπων είναι υψηλό. "
Τα ρομπότ έχουν συχνά περιγραφεί σαν "ανατριχιαστικά" και "τρομακτικά", αν και ο κ. Raibert ισχυρίστηκε ότι έχουν παραπλανηθεί. Σε μια πρόσφατη επίδειξη της τεχνολογίας, είπε ότι "με ενοχλεί πραγματικά" όταν αναφέρονται με αυτόν τον τρόπο.
Οι αστυνομικοί έχουν εδώ και καιρό σκυλιά και ρομπότ, για να τους βοηθήσουν να κάνουν τις δουλειές τους. Και τώρα, έχουν ένα σκυλί ρομπότ.
Η κρατική αστυνομία της Μασαχουσέτης είναι η πρώτη υπηρεσία επιβολής του νόμου στη χώρα που χρησιμοποιεί το ρομπότ τύπου Boston Dynamics, που ονομάζεται Spot.
Ενώ η χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας δεν είναι νέα για την κρατική αστυνομία, η προσωρινή εξαγορά της Spot - ενός προσαρμόσιμου ρομπότ που ορισμένοι αποκαλούν "τρομακτικό" - εγείρει ερωτήματα από τους υπερασπιστές των πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με το πόση επίβλεψη πρέπει να υπάρξουν σχετικά με τα προγράμματα ρομποτικής της αστυνομίας.
Τα έγγραφα δεν αποκαλύπτουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή χρήση του σκύλου ρομπότ, αλλά ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι το Spot, όπως και τα άλλα ρομπότ του τμήματος, χρησιμοποιήθηκαν σαν «κινητή συσκευή απομακρυσμένης παρατήρησης» για την παροχή στρατιωτών με εικόνες ύποπτων συσκευών ή δυνητικά επικίνδυνες τοποθεσίες, όπως όταν κρύβεται ένας ένοχος υπόπτων.
"Η τεχνολογία ρομπότ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την επιβολή του νόμου λόγω της ικανότητάς του να παρέχει κατανόηση της κατάστασης σε δυνητικά επικίνδυνα περιβάλλοντα " , δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, David.
Λοιπόν αυτό το σκυλί ρομπότ πραγματικά μοιάζει ανατριχιαστικό! Συμπεριφέρεται σαν σκύλος, περπατά σαν σκύλος και σύντομα θα μπορέσει να πυροβολήσει με το κεφάλι του. Ένα σκυλί τερματισμού!
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου