Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Εξελίξεις στο Mega: Τι ανακοίνωσε ο Βαρδινογιάννης στους εργαζόμενους.

Σε προφορική συμφωνία με τις τράπεζες προχώρησαν την Τρίτη οι μέτοχοι του Mega, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση επαναλειτουργίας του Mega Channel.


Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές και οι τράπεζες είναι πλήρως καλυμμένες, καθώς οι μέτοχοι δέχθηκαν τα αιτήματά τους, αφού μόνη τους επιδίωξη είναι η επαναλειτουργία του Mega. Και αυτό έδειξε η απόφασή τους να δεχθούν τα αιτήματα των τραπεζιτών.
Τη συμφωνία ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, σε συνάντηση που είχαν  το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της εταιρείας του.
Τι πρέπει να γίνει απ’ εδώ και πέρα; Οι τράπεζες πρέπει να στείλουν άμεσα -και οπωσδήποτε πριν από τις 8 Δεκεμβρίου, καθαρογραμμένη τη συμφωνία, η οποία πρέπει να εγκριθεί και από τις ελεγκτικές επιτροπές.
Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα παραπάνω, διότι κάθε άλλη καθυστέρηση δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα και δυσκολεύει την επαναλειτουργία του καναλιού.
Οι μέτοχοι, από την πλευρά τους έκαναν ότι έπρεπε να κάνουν, αποδεχόμενοι και πρόνοιες με τις οποίες διαφωνούσαν. Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των τραπεζιτών.
Τα πράγματα είναι οριακά υπό την έννοια ότι πρέπει να κατατεθεί η αίτηση για τηλεοπτική άδεια και για να συμβεί αυτό, η συμφωνία με τις τράπεζες πρέπει να σταλεί στους μετόχους το συντομότερο δυνατόν.
Πάντως, στη σημερινή συνάντηση των μετόχων με τους τραπεζίτες, όλοι οι αντιπρόσωποι των τραπεζών έδωσαν το «ΟΚ» για τη προφορική συμφωνΊΑ και εισηγήθηκαν στους ανωτέρους τους την αποδοχή της.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βαρδινογιάννης στους εκπροσώπους των εργαζομένων, υπάρχει θετική διάθεση από τους μετόχους για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για την «καταβολή κάποιας μισθοδοσίας».
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου