Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Για το σκάνδαλο της εγκατάλειψης του λαού θα μιλήσει κανείς;

Ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του από τη χθεσινή 6ωρη μάχη στη Βουλή. Και για την κυβέρνηση που ακολούθησε τη λογική του αποπροσανατολισμού για να μην απαντήσει και για την αντιπολίτευση που είχε αναγάγει τη συζήτηση σε μείζον πολιτικό θέμα από το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ θα έπεφτε η κυβέρνηση.Για το σκάνδαλο της εγκατάλειψης του λαού θα μιλήσει κανείς;

Ούτε αποκαλύψεις είχαμε, ούτε ρωγμές στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ούτε φωτίστηκε περισσότερο ο ελληνικός λαός. Το μόνο που επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ήταν το τοξικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η χώρα και πώς τα ίδια τα κόμματα απαξιώνονται στα μάτια της κοινωνίας.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπόρεσαν, ούτε θα μπορέσουν στο μέλλον οι σημερινοί πολιτικοί σχηματισμοί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Το γεγονός και μόνο ότι δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην ελληνική κοινωνία και τα προβλήματά της, δείχνει και το μέγεθος της ανικανότητάς τους να αντιληφθούν την πραγματικότητα.
Εδώ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μια ακόμη μάχη στη Βουλή, αυτή τη φορά για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή καθώς θεωρεί ότι είναι προνομιακό του πεδίου, ότι «κλέβει εκκλησία» κατά το κοινώς λεγόμενο, όταν φέρνει τον Κυριάκο στη Βουλή. Έτσι, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε μια δυνατή συζήτηση για τον προϋπολογισμό και μια ακόμη όπου θα έχουμε ένα ακόμη πολιτικό σόου το οποίο αφήνει παντελώς αδιάφορο τον κόσμο.
Μα καλά, απ’ όλα τα κόμματα γιατί δεν έγινε μια πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα δραματικά γεγονότα στη Μάνδρα; Έχουμε 24 νεκρούς, πάνω από 1.500 σπίτια και επιχειρήσεις διαλυμένα, χιλιάδες είναι στους δρόμους και στα ξενοδοχεία αλλά κανείς πολιτικός δεν σκέφτηκε να πει ότι πρέπει να μαζευτούν και οι 300 στη Βουλή και να μη μιλήσουν για τη διαχειριστική ανεπάρκεια (αυτό είναι άλλο ζήτημα) αλλά πώς θα βοηθήσουν το ταχύτερο.
Έχουν περάσει 15 ημέρες από τη φοβερή καταστροφή και οι κάτοικοι εκεί δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τη βοήθεια που τους έταξε ο Τσίπρας, μάλιστα και με διάγγελμα. Ένας πρωθυπουργός που τσακίστηκε να υποστηρίξει τον Καμμένο αλλά δεν έχει πάει ακόμη στον τόπο της τραγωδίας. Ένα πέρασμα έκανε από την Ελευσίνα και αυτό στο δρόμο για το… Γκέτεμποργκ όπου πήγε να βγάλει φωτογραφίες. Ένας σοβαρός ηγέτης θα έπρεπε να είναι κάθε μέρα εκεί, στις λάσπες, μαζί με τον Καμμένο και 10 υπουργούς. Να συντονίζει, να δίνει βοήθεια, να ξεμπλοκάρει τη γραφειοκρατία.
Το ίδιο λέμε και για τον Μητσοτάκη. Ένας σοβαρός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έκανε τα πάντα για να αναδείξει τέτοια προβλήματα, θα έκανε προτάσεις για να μη ζήσουμε τέτοια τραγωδία, θα απαιτούσε συζητήσεις στη Βουλή, θα παρενέβαινε στα διεθνή φόρα. Ομοίως και οι υπόλοιποι αρχηγοί θα έδιναν μάχες και για τη Μάντρα αλλά και για τους πρόσφυγες που πεθαίνουν στα νησιά και οι Ευρωπαίοι μιλάνε για την ντροπή της Ευρώπης.
Τόσο μακριά από τα προβλήματα, αλλά τόσο κοντά στα… βλήματα τα οποία όμως ήταν άσφαιρα. Και από τις δύο πλευρές. Το μόνο που κάνουν είναι να σκοτώνουν αθώες ψυχές στην Υεμένη και η Αριστερά στην Ελλάδα να συνεχίζει το μύθο της ηθικότητας της πολιτικής.
Ηθική κακόμοιροι είναι να αγωνίζεται για τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Όχι να τον ξεγελάς, να τον αποπροσανατολίζεις, να του δημιουργείς το αίσθημα της αηδίας που νοιώθει ήδη για το πολιτικό σύστημα.
Δυστυχώς τα βλήματα βρίσκονται στη Βουλή, ανεξαρτήτως κόμματος. Διότι θέματα που έπρεπε να απασχολούν κρατικές υπηρεσίες ή δικαστές ανάγονται σε μείζονα. Όταν ο κόσμος πεθαίνει από την κρατική αδιαφορία.
Ναι, η υπόθεση Καμμένου είναι σκάνδαλο όπως σκανδαλώδης είναι και η στήριξη από τον Τσίπρα. Ακόμη μεγαλύτερο είναι, όμως, το σκάνδαλο της εγκατάλειψης του ελληνικού λαού στη μοίρα του. Απ’ όλους και από τον καθέναν ξεχωριστά.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου