Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Εξέγερση στην Πρωτεύουσα του Πακιστάν.Ο στρατός στους δρόμους.Ενας νεκρός.


Η Πακιστανική κυβέρνηση κάλεσε τον στρατό για να αποκαταστήσει την τάξη, την ειρήνη και την ομαλότητα στο Ισλαμαμπάντ, όταν η διαδήλωση έγινε βίαιη κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανέφερε η εφημερίδα Dawn. 

Pakistan protest LIVE updatesΗ αστυνομία και οι παραστρατιωτικές δυνάμεις διέσπασαν το πλήθος που είχε μπλοκάρει το σημείο εισόδου στην πόλη για περίπου 20 ημέρες.
Police arrest religious activists during protest in Lahore. —Online
Η επακόλουθη βία άφησε έναν νεκρό αστυνομικό και πάνω από 200 άλλοι τραυματίστηκαν και πυροδότησαν βίαιες διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις. Οι δυνάμεις μάχονται εναντίον των ακτιβιστών του Tehreek-i-Khatm-i-Nabuwwat, του Tehreek-i-Labaik Ya Rasool Allah (TLY) και του Sunni Tehreek στο Πακιστάν (ST) που πυρπόλησαν οχήματα και επιτέθηκαν στα σπίτια πολιτικών ηγετών.

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί για περίπου τρεις εβδομάδες απαίτησαν τώρα την απομάκρυνση του υπουργού Δικαιοσύνης Ζαΐντ Χάμιντ για την εισαγωγή αλλαγών σε έναν νόμο σχετικά με τον όρκο Khatm-i-Nabuwwat (ορισμός προφητείας) στον εκλογικό νόμο του 2017.
12:15 π.μ. Σύμφωνα με μια αναφορά στο πρακτορείο ειδήσεων AP, έξι ακτιβιστές σκοτώθηκαν, όμως, η αστυνομία του Πακιστάν αρνήθηκε ότι τους δολοφόνησε.
11:55 μ.μ .: Σύμφωνα με την Dawn, τουλάχιστον 150 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί.
11:40 μ.μ .: Σύμφωνα με μια αναφορά στην Dawn, περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Ισλαμαμπάντ και το Ραβαλλίντι.
10:20 μ.μ .: Σύμφωνα με τοπικές ειδήσεις, πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βίαιες συγκρούσεις που περιλαμβάνουν και προσωπικό παραστρατιωτικών δυνάμεων.
10:18 μ.μ.: Ο αρχηγός του Στρατού του Πακιστάν είχε συμβουλεύσει τον Πρωθυπουργό Shahid Khaqan Abbasi να χειριστεί τις διαμαρτυρίες ειρηνικά και να αποφύγει τη βία και από τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΕΣ
http://indianexpress.com/article/pakistan/pakistan-violence-live-updates-army-roped-in-to-restore-peace-in-islamabad-hardline-religious-groups-internet-ban-4954563/
https://www.dawn.com/news/1372614/govt-orders-military-deployment-in-islamabad-after-day-long-operation-against-protesters
https://www.dawn.com/news/1372813/demonstrations-roadblocks-paralyse-life-across-country-as-standoff-continues-in-islamabad
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΔΙΚΟ INDIAN EXPRESS ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ DAWN: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου