Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Οι ΗΠΑ θα πάνε σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα "αν τα πράγματα δεν αλλάξουν",

  Οι ΗΠΑ θα πάνε σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα "αν τα πράγματα δεν αλλάξουν", δήλωσε ο γερουσιαστής Lindsay Graham, αναγνωρίζοντας ότι "πολλοί άνθρωποι θα πληγωθούν και θα σκοτωθούν". US heading to war with N. Korea 'if things don't change' - Sen. Graham

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία και η Κίνα προέτρεψαν και πάλι και τις δύο πλευρές να ασκήσουν αυτοσυγκράτηση και διάλογο.
"Αν πρέπει να πάμε σε πόλεμο για να το σταματήσουμε αυτό, θα το κάνουμε", δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, στην Wolf Blitzer, του CNN την Τρίτη. "Εάν υπάρξει πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα, αυτό θα οφείλεται στη Βόρεια Κορέα  και εμείς κατευθυνόμαστε σε έναν πόλεμο εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν".
Ο Graham δήλωσε ότι ούτε αυτός ούτε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Tραμπ θέλουν πόλεμο, αλλά τόνισε ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτόν τον τρελό άνθρωπο στη Βόρεια Κορέα να έχει την ικανότητα να χτυπήσει την πατρίδα μας».
Όταν ερωτήθηκε από τον Blitzer σχετικά με τους αμάχους ο Γκράχαμ είπε:
 «Δεν με νοιάζει με τι θα έμοιαζε ένας πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα. θα τον κερδίσουμε, αλλά πολλοί άνθρωποι θα πληγωθούν και θα σκοτωθούν ... "
Ωστόσο, τόνισε ότι «ο πρόεδρος πρέπει να επιλέξει μεταξύ της εσωτερικής ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας».
 "Είναι έτοιμος, αν είναι απαραίτητο, να καταστρέψει αυτό το καθεστώς για να προστατεύσει την Αμερική και ελπίζω ότι το καθεστώς κατανοεί ότι αν ο Πρόεδρος Τραμπ πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην καταστροφή του βορειοκορεατικού καθεστώτος και της αμερικανικής πατρίδας, θα καταστρέψει το καθεστώς.,"είπε ο Graham.
Απαντώντας στην εκτόξευση την Τρίτη, ο Tραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ θα «φροντίσουν ... θα είναι μια κατάσταση που θα χειριστούμε». 
Τα σχόλιά του έγιναν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους ηγέτες του Κογκρέσου στο Λευκό Οίκο.
rt.com
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου