Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ξεχασμένη γνώση- Πόσο προχωρημένα ήταν τα φάρμακα των αρχαίων Βαβυλωνίων;

Οι ερευνητές του Βερολίνου αξιολογούν κείμενα σφηνοειδούς 3000 ετών για να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της ασιατικής ιατρικής - με εκπληκτικά αποτελέσματα.Heilkundliche Tontafel aus Assyrien (650 v. Chr.): Miteinander von Ärzten und Exorzisten
Γενικά, ο βασιλιάς Asarhaddon  οδήγησε στρατεύματα μέχρι τη Φρυγία, στη Λυδία, ακόμα και στη μακρινή Αίγυπτο. Και ξαναχτίστηκε η κατεστραμμένη πόλη της Βαβυλώνας.

Ο Markham Geller, ωστόσο, ενδιαφέρεται για έναν άλλο λόγο για τον μεγάλο βασιλιά της Ασσυρίας: "Φαίνεται ότι ήταν ειρηνικός".
Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, ο Geller είναι επικεφαλής του BabMed, ενός σημαντικού επιστημονικού έργου που στοχεύει να ρίξει φως στην ιατρική, στην αρχαιότητα. Η ομάδα του αξιολογεί περισσότερα από χίλια ηχητικά χαραγμένα σφηνοειδή κείμενα. Οι μακρές λίστες φαρμακευτικών βοτάνων και συνταγών είναι εξίσου σημαντικές ενάντια στα δαγκώματα των φιδιών, τις επιληπτικές κρίσεις, τα αποστήματα ή την υπερφόρτωση των αυτιών.
Επίσης ενημερωτική είναι η αλληλογραφία των γιατρών και θεραπευτών στο δικαστήριο. "Είναι σαν να σπάσαμε το διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παλατιού", λέει ο Geller. Οι θεραπευτές αντάλλαξαν ιδέεςγια όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Asarhaddon.
Αλλά τι είδους φάρμακα έκαναν αυτοί οι γιατροί;
http://www.spiegel.de/spiegel/die-fortschrittliche-heilkunst-der-alten-babylonier-a-1179393.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου