Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Σε τριάντα χρόνια η Λιθουανία θα χάσει το ένα τρίτο των κατοίκων της.

 Η αναλυτική πύλη BaltNews Lt έρχεται με υλικό , η οποία αναφέρεται στην καταστροφική κατάσταση με τη δημογραφία στη Λιθουανία. Εμπειρογνώμονες: Για τριάντα χρόνια η Λιθουανία θα χάσει το ένα τρίτο των κατοίκων της

Η πύλη αναφέρει τα δεδομένα που διατυπώθηκαν κατά τη συζήτηση σχετικά στο Λιθουανικό ραδιόφωνο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο σημερινό επίπεδο γέννησης και μετανάστευσης, σε τριάντα χρόνια δεν θα υπάρχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια κάτοικοι στη Λιθουανία.
Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, σήμερα στη Δημοκρατία της Λιθουανίας υπάρχουν περίπου 2,88 εκατομμύρια άνθρωποι. Για λόγους σύγκρισης, το 1991 στη Λιθουανία ζούσαν περισσότεροι από 3,7 εκατομμύρια κατοίκους.
Εάν μέχρι τα μέσα του αιώνα ο πληθυσμός της Λιθουανίας μειωθεί σε 2 εκατομμύρια άτομα, τότε θα είναι περίπου στα επίπεδα της δεκαετίας του '30 του περασμένου αιώνα. Πλήρης "αποεξοποίηση" 
Σχετικά με τα προφανή προβλήματα της Λιθουανικής δημογραφίας, λέει ένας παράγοντας,είναι η κατασκευή σχολείων στην πρωτεύουσα της δημοκρατίας. Η παραπάνω πύλη παρέχει στατιστικές που δηλώνουν ότι από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, μόνο ένα (!) σχολείο έχει χτιστεί στο Βίλνιους. Και αυτό είναι στην πρωτεύουσα ...Литовский школьник
Τώρα οι τοπικές αρχές αναμένουν από τον κρατικό προϋπολογισμό να διαθέσουν περισσότερα από 32 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή πέντε νέων σχολείων. Τα χρήματα δεν έχουν ακόμη κατανεμηθεί, αλλά η κυβέρνηση έχει ήδη αποκαλέσει το έργο της οικοδόμησης σχολείων στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας "ένα ιστορικό γεγονός". 
Εάν για τη συνήθη Λιθουανία η συνηθισμένη κατασκευή του σχολείου γίνεται «ιστορικό γεγονός», είναι δύσκολο να βρεθεί μια πιο εύγλωττη περιγραφή της κατάστασης με την «ανάπτυξη» της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια.
topwar.ru
baltnews.lt
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΘΟΥΑΝΙΚΟ BALTNEWS : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου