Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Η ΘΕΣΓάλα έχασε το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο.

Στη τυροκομική εταιρεία Δημητρίου αλλά και σε εταιρεία αυστριακών συμφερόντων «διαμοιράστηκε» το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο,Αποτέλεσμα εικόνας για Εργοστασιο της ΦΑΓΕ στο Αμυνταιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός πουλήθηκε σε εταιρεία αυστριακών συμφερόντων έχοντας ήδη ξηλωθεί, ενώ τις κτηριακές εγκαταστάσεις απέκτησαν η τυροκομική επιχείρηση Δημητρίου, μία μικρή τοπική επιχείρηση που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δράση, με κυριότερα προϊόντα του τη φέτα.

Το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο εγκαινιάστηκε το 2005, ενώ το ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 37 εκατ. ευρώ και αποτελούσε την μεγαλύτερη επένδυση στη Δυτική Μακεδονία.Το εργοστάσιο αν και αρχικά κατασκευάστηκε για την παραγωγή κυρίως φρέσκου γάλακτος τελικά έφτασε να παράγει γάλα υψηλής παστερίωσης και μακράς διαρκείας, καθώς η ΦΑΓΕ, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κατηγορία του «φρέσκου».
Με τις κτιριακές εγκαταστάσεις να εκτείνονται σε ένα οικόπεδο 52.000 τ.μ. και να ξεπερνούν σε εμβαδόν τα 15.000 τ.μ., το εργοστάσιο είχε δυνατότητα επεξεργασίας 500 τόνων γάλακτος ημερησίως.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών η διοίκηση της ΦΑΓΕ είχε επαφές και συζητήσεις και με άλλους υποψήφιους επενδυτές όπως η Δωδώνη και η ΘΕΣγάλα.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι με την τελευταίου βρέθηκε πολύ στο να κλείσει η συμφωνία, καθώς η απόκτηση του εργοστασίου είχε κριθεί απαραίτητη για τα στελέχη της ΘΕΣγάλα καθώς η παραγωγή από την υφιστάμενη μονάδας της γαλακτοβιομηχανίας, δεν επαρκεί για να καλύψει την ζήτηση με δεδομένο και το νέο επενδυτικό πλάνο που προβλέπει διπλασσιασμό τους δικτύου της μέσα στο επόμενο διάστημα.
Ωστόσο, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται πως «τσάκισαν» την τελευταία στιγμή.
fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου