Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Οι εχθροί του λαού (και του Τσίπρα).

Όταν θέλεις να ξεφύγεις από τη σκληρή πραγματικότητα που ο ίδιος έφτιαξες και τελικά σε «τρώει» δεν έχει παρά να βρεις στόχους για να στρέψεις τα βέλη και τα βλέμματα. Να δημιουργήσεις εχθρούς δηλαδή που μπορεί να μη σου αποφέρουν και πολλά αλλά τουλάχιστον λειτουργούν σαν προπέτασμα καπνού μέχρι να βρεις κάτι άλλο, μέχρι να φτιάξεις ένα άλλο παραμύθι και να πάρεις παράταση ζωής.Οι εχθροί του λαού (και του Τσίπρα)

Η κυβέρνηση της αριστεράς έχει πάρει μάστερ στην επικοινωνία που στόχο έχει να δημιουργεί εχθρούς. Τρία χρόνια τώρα το κάνει μια χαρά έστω κι αν δημοσκοπικά δεν κερδίζει, τουλάχιστον όπως δείχνουν οι μετρήσεις. Συνεχίζει όμως να το κάνει διότι πιστεύει ότι ο αποπροσανατολισμός από την καθημερινότητα λειτουργεί υπέρ της. Θα κριθεί στην κάλπη γι’ αυτή της την επιλογή. Όπως και για την επιλογή να ρίχνει λάσπες κι όπου μείνουν, να χτυπά κάτω από τη ζώνη, να αναπαράγει συνεχώς τα ίδια τσιτάτα, να βάζει τα μαντρόσκυλα του συστήματος Μαξίμου και της παραδημοσιογραφίας να ουρλιάζουν. Κι αν πιστεύει ότι με το να σκούζουν οι σκύλοι το καραβάνι προχωρά με γεια της με χαρά της. Στον σταθμό «εκλογές» θα πάρει την απάντηση που της αξίζει. Όχι μόνον ο Τσίπρας αλλά και κάθε πολιτικός που αντί να δουλεύει, να παράγει, να λειτουργεί πατριωτικά, το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται, αδιαφορώντας για τη ζημιά που κάνει.
Τρία χρόνια τώρα, κι αφού οι εχθροί δανειστές έγιναν οι καλύτεροι φίλοι του Τσίπρα και της παρέας του κι αφού σύσσωμη η αριστερά έγινε το πολιτικό γιουσουφάκι της τρόικας, έπρεπε να βρεθούν οι άλλοι εχθροί του λαού.
Τους φταίει ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας, ο Μητσοτάκης, ο Βενιζέλος, οι… πλούσιοι, οι αστοί, οι άξιοι, οι φτασμένοι επαγγελματικά. Και με τους ίδιους και τους ίδιους στόχους, ανασύροντας από το χρονοντούλαπο υποθέσεις όπως ηSiemens,Novartis, Χριστοφοράκος, λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιανς, οφ σορ εταιρείες και κάθε λογής ανοησίες, τις οποίες ποτέ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει, εκτιμά ότι θα αλλάξει τη συζήτηση. Το ίδιο θα γίνει και αύριο. Η ατζέντα Τσίπρα – Καμμένου θα είναι η γνωστή. Θα κουνάνε χαρτιά, θα δείχνουν δημοσιεύματα, θα επιτίθενται και θα απειλούν, θα ρίξουν λίγο από Χρηματιστήριο, από μετοχές – φούσκες, από υπεράκτιους λογαριασμούς, θα θυμίσουν ότι και ο Ανδρέας είχε το μεσάζοντά του στα όπλα, θα ξαναπιάσουν στο στόμα τους τον Τσοχατζόπουλο και όποιον άλλον τους είναι εύκαιρος και θα περάσουμε μια ωραία Δευτέρα. Με συζήτηση επιπέδου και χωρίς βεβαίως να μάθουμε τελικά γιατί η μικρή χώρα όπως η Ελλάδα πουλάει όπλα στους Σαουδάραβες, ποιοι θα έπαιρναν τις μίζες, ποιος έδωσε εντολή για να γίνει αυτή η κίνηση, τι ήταν τελικά αυτός ο Παπαδόπουλος, γιατί ο Καμμένος κρύβεται και γιατί ο Αλέξης σπεύδει να τον στηρίξει. Δεν θα μάθουμε τίποτε απολύτως, θα πέσουν όλα στο τραπέζι και ο κόσμος δεν θα καταλάβει απολύτως τίποτε.
Όμως, οι εχθροί του… λαού και του Τσίπρα έχουνε κάποτε ημερομηνία λήξεως. Μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακιά του ώρα. Αν νομίζουν ότι με προπαγάνδα και λάσπη θα κρύψουν τα δικά τους σκάνδαλα, τις διαχειριστικές ανεπάρκειες και την ανοησία τους, είναι γελασμένοι.
Κι αν από τη Δευτέρα το βράδυ ακούσουμε ξανά τσιτάτα τύπου «ο Αλέξης τον έσκισε τον Κυριάκο», όλα καλά, μην ανησυχήσετε. Η γνωστή προπαγάνδα είναι. Η αλήθεια κρύβεται στην κάλπη και αυτή θα είναι αμείλικτη μαζί τους.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου