Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Νέο Κόσμο: Εννέα προσαγωγές Κούρδων.

Επιχείρηση σε τρία διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Νέο Κόσμο: Εννέα προσαγωγές Κούρδων
Κατά τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή εννέα Τούρκων κουρδικής καταγωγής, οχτώ ανδρών και μιας γυναίκας.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα διαμερίσματα βρέθηκαν και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια usb κα ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι αστυνομικοί βρήκαν, επίσης, και μια αγνώστου ταυτότητας ύλη, για την οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι εκρηκτική, ρολόγια, καλώδια και άλλα αντικείμενα.

Πιθανότατα πρόκειται για μέλη της του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C). Η εκτίμηση των επιτελών της αντιτρομοκρατικής είναι ότι οι προσαχθέντες σχεδίαζαν να κατασκευάσουν βόμβες ενώ παράλληλα εξετάζεται αν προετοίμαζαν κάποιο χτύπημα ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Δεκέμβριο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν επίσης αν οι εννέα προσαχθέντες σχετίζονται με την υπόθεση μεταφοράς οπλισμού από τα τουρκικά παράλια στη Χίο, τον Αύγουστο του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 και το 2014 είχαν γίνει παρόμοιες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Γκύζη και τότε είχαν συλληφθεί μέλη της ίδιας οργάνωσης και είχε βρεθεί οπλισμός.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου