Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ε65: «Αγκάθι» στα σχέδια της κυβέρνησης το κομμάτι Λαμία - Ξυνιάδα.

Όλα είναι έτοιμα για να δοθεί στην κυκλοφορία, ο νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει ένα κομμάτι της Φθιώτιδας με τα Τρίκαλα και μελλοντικά απευθείας με την Εγνατία Οδό.Ε65: «Αγκάθι» στα σχέδια της κυβέρνησης το κομμάτι Λαμία - Ξυνιάδα

Και γράφουμε ένα κομμάτι της Φθιώτιδας, καθώς ο ακριβοθώρητος Ε65 παραμένει «τυφλός», ως προς τη σύνδεσή του με τον ΠΑΘΕ και ειδικότερα με την σύνδεση Ξυνιάδας - Λαμίας.
Η κυβέρνηση διά μέσω του αρμόδιου υπουργού της Χρήστου Σπίρτζη δεν έκρυψε τη δυσφορία της για την καθυστέρηση εκ μέρους των Βρυξελλών για την έγκριση του φακέλου κατασκευής του συγκεκριμένου κομματιού (το 033 στην κωδικοποιημένη του αρίθμηση), χαρακτηρίζοντας αυτό που συμβαίνει «ως διεθνή πρωτοτυπία».
Τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιώργος Δέδες, έχουν αναφερθεί κατ’ επανάληψη στις αστοχίες της προηγούμενης κυβέρνησης που επανεκκίνησε την κατασκευή του έργου από τα σημεία που ουσιαστικά ήταν εύκολα, σημειώνοντας ότι «για να έχει νόημα» το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να υπάρχουν και οι συνδέσεις με τις υπόλοιπες εθνικές αρτηρίες. Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης παραδέχτηκε ότι αν και είναι έτοιμο το μεσαίο κομμάτι για τα ΙΧ «δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη η χώρα», αφού οι μεγάλες καθυστερήσεις της κυκλοφορίας στη συγκεκριμένη σύνδεση είναι στο κομμάτι μέχρι την Ξυνιάδα.
Έτσι όπως διαφαίνεται, τα εγκαίνια του κομματιού μήκους 78,6 χιλιομέτρων Ξυνιάδα - Τρίκαλα που έχει ολοκληρωθεί, θα γίνουν όταν η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών στο νότιο κομμάτι του Ε65, κάτι για το οποίο η έγκριση είναι εδώ κι αρκετούς μήνες στα χέρια της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου