Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

134 μικροσεισμοί στην Καλιφόρνια.Πότε θα γίνει ο επόμενος μεγάλος σεισμός;

Οι 134 μικροσεισμοί στην καλιφόρνια δημιούργησαν ανησυχία στον κόσμο.
Μια πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Γεωλογικής Εταιρείας της Αμερικής πρότεινε ότι φέτος είναι μια ιδιαίτερα δραστήρια περίοδος για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια. Η μελέτη παρακολούθησε το ιστορικό σεισμών παγκοσμίως μεγέθους 7,0 ρίχτερ ή μεγαλύτερων από το 1900, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 15 σεισμούς κάθε χρόνο.

Σε ομοιόμορφα απομεμακρυσμένα διαστήματα, ο μέσος όρος αυτός ανέβηκε μεταξύ 25 και 30. Ο κύκλος αντιστοιχούσε στην περιοδική επιβράδυνση του ρυθμού της στροφής της γης, που επηρεάζει τη σεισμική δραστηριότητα. Οι ερευνητές πιστοποιούν την τρέχουσα επιβράδυνση με το κύμα σεισμών που έπληξε πρόσφατα το Μεξικό και τον μεγάλο σεισμό που συγκλόνισε το Ιράκ και το Ιράν.
Η μελέτη προέβλεψε έναν υπερβολικό αριθμό σεισμών κατά το προσεχές έτος.
"Είμαστε μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας που περιλαμβάνει φυσικό φαινόμενο", δήλωσε ο Rabbi Trugman. "Ο Ταλμούδ (Προφορικός Νόμος) δίνει αιτίες για το φυσικό φαινόμενο. Οι σοφοί κατανοούσαν ότι τα φυσικά γεγονότα έχουν πνευματικούς λόγους, αν και ίσως να μην γνωρίζουμε τα αληθινά αίτια τους ".
Ωστόσο, συνέχισε, η κατανόηση του θεϊκού στοιχείου σε φυσικές καταστροφές δημιουργεί ηθικές δυσκολίες. "Είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί το μέρος του Θεού στις φυσικές καταστροφές όταν χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν, καλοί και κακοί μαζί", δήλωσε ο Rabbi Trugman. "Πού είναι η σχέση του ατόμου με τον Θεό;"
Για μια εβραϊκή απάντηση, ο Rabbi Trugman ανέφερε τον ραβίνο Shlomo Yitzchaki, έναν μεσαιωνικό Γάλλο ραβίνο γνωστό με το ακρωνύμιο Rashi. Στο σχόλιό του για την βιβλική αναφορά της πλημμύρας, ο Ράσι εξέτασε το δίλημμα για το πώς ο Θεός μπορεί να σκοτώσει τόσο τους καλούς ανθρώπους όσο και τους κακούς ανθρώπους σε φυσικές καταστροφές.

Ο Rabbi Avraham Arieh Trugman, διευθυντής του Ινστιτούτου Ohr Chadash Torah, δήλωσε στο Breaking Israel News ότι οι φυσικές καταστροφές προσφέρουν πολλά μαθήματα στους πνευματικούς, αλλά δημιουργούν επίσης και δύσκολα θεολογικά διλήμματα."Ο Χάσεμ (Θεός) έχει έναν λόγο για τα πάντα, αλλά θα ήταν κάπως αλαζονικό να ισχυριζόμαστε ότι γνωρίζουμε οριστικά τον λόγο για τις καταστροφές", δήλωσε ο Ραβί Τρόγκμαν. "Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα αληθινά αίτια αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε αυτά τα φυσικά φαινόμενα σαν μια κλήση αφύπνισης".
Η οικολογία, σαν μελέτη της διασύνδεσης της φύσης, είναι εγγενώς βιβλική, εξήγησε ο ραβίνος Τρούγκμαν.
"Ο Χάσεμ είναι ένας, και όλα είναι από Αυτόν, έτσι όλα είναι διασυνδεδεμένα", δήλωσε ο ραβίνος. "Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, ο άνθρωπος και οι πράξεις του συνδέονται ακόμη και με τους σεισμούς, με τρόπους που πραγματικά ξεπερνούν την κατανόησή μας".
https://www.breakingisraelnews.com/98241/year-earthquakes-caused-mans-immorality-will-end-messiah-rabbi/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου