Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Αποκαλύψεις: Ο χρόνος επιταχύνεται! "Και αυτές οι μέρες θα είναι συντομευμένες".

Αρχικά αυτοί οι στίχοι φαίνεται να υποδηλώνουν ότι ο Κύριος πρόκειται να σταματήσει την καταστροφή και τη δοκιμασία από το να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή αλλιώς οι εκλεκτοί Του θα πεθάνουν. Και το πιο σημαντικό δεν θα εξαπατηθούμε.
Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια ενδιαφέρουσα προοπτική όσον αφορά τη συντόμευση των ημερών.
Αυτό που πρόκειται να παρουσιάσουμε δεν μας έχει επιβεβαιωθεί, αλλά είναι σίγουρα κάτι που έχουμε δείξει σαν μια πιθανότητα. Είναι συναρπαστικό να συζητήσουμε αυτά τα θέματα με όσους θέλουν να εξερευνήσουν τον άγιο λόγο του Πατέρα μας.
Ο Κύριος εννοούσε μια κυριολεκτική συντόμευση του χρόνου;
Noah's Flood

Πρώτον, δεν έχουμε αναγκαστικά σε καμία μη κανονική πηγή, αν και σίγουρα μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε αν ο Κύριος μας κατευθύνει εκεί με σκοπό να μας δώσει μια καλύτερη κατανόηση. Για παράδειγμα, γνωρίσαμε τον Ενώχ και τα γραπτά του σχετικά με τις τελευταίες μέρες.
Ο Ενώχ περπάτησε με τον Θεό και αναφέρθηκε στις κανονικές γραφές. Έχουμε καταλάβει ότι κατά τη διάρκεια της γραφής του Ενώχ οι μέρες ήταν περίπου 365 ανά έτος (364.8). Ωστόσο, γράφει για ένα γεγονός όπου οι ημέρες θα γίνουν συντομότερες. Δίνει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το χρονικό πλαίσιο,  αναφέροντας τις φυσικές αλλαγές στον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια. Οι εποχές θα αλλάξουν ή δεν θα ξέρουμε το χρόνο τους.
Επιπλέον, ο Enoch συνεχίζει να λέει ότι όσοι δεν ήταν πιστοί (οι αμετανόητοι αμαρτωλοί) δεν θα ήταν σε θέση να καθορίσουν τη λογική της αλλαγής. ή θα αποτύχουν να προσδιορίσουν την πραγματική έννοια της τοποθέτησης των στοιχείων, χάνοντας έτσι την ικανότητα να κατανοήσουν πραγματικά την αστρονομία και τον Κόσμο. Μπορούμε επίσης να καταλήξουμε σε αυτό που λέγεται ότι δεν θα υπάρχει  καθολική συναίνεση σχετικά με τα έτη, τις εποχές και τους χρόνους, καθώς θα υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με το θέμα.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι είναι σαφές ότι οι παλιότεροι πολιτισμοί φαίνεται να έχουν μια ασυνήθιστη ικανότητα να τοποθετούν τα αστέρια και τους πλανήτες στους ουρανούς πριν να επινοηθούν οι δορυφόροι και τα τηλεσκόπια. Πολλοί από αυτούς τους πολιτισμούς είχαν απομακρυνθεί από τον Θεό και δεν ήταν πιστοί στον ένα και μόνο αληθινό Θεό , αλλά το σημείο είναι ότι ένας άνθρωπος γνώριζε τα στοιχεία χωρίς την σύγχρονη τεχνολογία. Αυτό μας εκπλήσσει σήμερα και δεν ταιριάζει στη γενική διδασκαλία της εξέλιξης (που θέτει το σκηνικό για τις αλλοδαπές θεωρίες), αλλά επειδή είμαστε πιστοί, μας λένε αυτά τα πράγματα και έχουμε κατανόηση ότι δεν έχουμε εξελιχθεί - μάλλον, έχουμε αποκεντρωθεί.
Hezekiah's Miracle
Πλημμύρα του Νώε.
Κατά τη διάρκεια των ημερών του Νώε, του μεγάλου εγγονό του Ενώχ, μας λένε πως ο Νώε μόνο μια φορά, για μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μπορούμε να μετρήσουμε τις ημέρες ετησίως με βάση τα ηλιακά χρόνια. Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από την πλημμύρα το χρόνο αποτελούσαν 360 ημέρες, που τώρα ονομάζεται Βιβλική χρονιά. Ο Ένώχ το επιβεβαιώνει στα γραπτά του και περιγράφει τις αλλαγές στο χρόνο.
Το σεληνιακό ημερολόγιο δεν θα επηρεαστεί.
Προχωρώντας περισσότερο στη μελλοντική μετα-πλημμύρα βλέπουμε ότι έρχεται ένα σημείο όπου το ημερολόγιο αλλάζει. Γνωρίζουμε ότι τον 8ο αιώνα π.Χ. το ημερολόγιο άλλαξε παγκοσμίως. Υπάρχουν επίσης ιστορικές αποδείξεις για δύο χρονικές στιγμές που δείχνουν ότι αυτό ήταν πράγματι, πραγματικό γεγονός. Τι συνέβη στη Βίβλο που δείχνει σε αυτό το σημείο;
Στον Ησαΐα μας λέμε για τον Εζεκία, τον βασιλιά του Ιούδα που ήταν άρρωστος και στο κρεβάτι του θανάτου. Ο Κύριος λέει στον Ησαΐα ότι ο Εζεκίας πρόκειται να πεθάνει και πρέπει να βάλει το σπίτι του σε τάξη.
Ο Εζεκίας ζητάει από τον Κύριο να του παραχωρήσει περισσότερο χρόνο. Ο Θεός τότε λέει στον Ησαΐα ότι έχει ακούσει την προσευχή του Εζεκία και θα του δείξει ότι πρόκειται να επιμηκύνει τις μέρες του με ένα θαύμα ... ένα θαύμα που πραγματικά έστρεψε το χρόνο ή όπου ο ίδιος ο Θεός παρατείνει τις ημέρες των ετών. Ο Εζεκία βλέπει στο πλήκτρο του βασιλιά Αχάζ, όταν ο Θεός τον γυρίζει πίσω κατά 10 βαθμούς (περίπου 701 δ.β.) και πιστεύει. Ο Εζεκίας συνέχισε να ζει για άλλα 15 χρόνια.
Η Γραφή επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει συντόμευση ημερών με τα λόγια του ίδιου του Κυρίου.
Είτε μιλάει κυριολεκτικά για το χρονικό διάστημα που συντομεύεται, είτε ότι θα κόψει σύντομη οργή ή δίωξη παραμένει να δούμε φυσικά. Εντούτοις, δηλώνει δύο φορές στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, αναφερόμενος στη συντόμευση των ημερών: «Διότι αν οι ημέρες αυτές δεν συντομεύονταν, δεν θα έπρεπε να σωθεί καμία σάρκα, αλλά για τους εκλεκτούς αυτές οι ημέρες θα συντομευθούν». Και δηλώνει περαιτέρω στον Ματθαίο ότι εκείνες οι μέρες θα είναι σαν τις ημέρες του Νώε.
Κάτι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε είναι ότι όλες οι προφητείες στη Βίβλο βασίζονται στο βιβλικό ημερολόγιο, όχι στο ανθρώπινο. Ως εκ τούτου, οι συγκεκριμένοι χρόνοι που σημειώνονται σε ολόκληρο τον λόγο του είναι συνεπείς και οι ίδιοι σε σχέση με το πού θα έπεφταν στο έτος. Δηλαδή, μπορούμε να καθορίσουμε πόσους μήνες θα είναι αυτές και τέτοιες μέρες.

 
Γεγονότα που αλλάζουν τη γη:
Σεισμός της Ιαπωνίας
Japan Earthquake
Είναι δύσκολο να φανταστούμε γεγονότα που μπορούν να αλλάξουν την εποχή, αλλά συμβαίνουν.
Πρόσφατα, η ημέρα μειώθηκε από τον σεισμό 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία, όταν η περιστροφή της γης επιταχύνθηκε κατά ένα μικρό- δευτερόλεπτο.
Η διαφορά στην περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο για να ισοδυναμεί με 5 λιγότερες ημέρες σε ένα χρόνο θα ήταν περίπου. 0,43 χλμ / δευτερόλεπτο ή ταχύτητα έως 30,2 χλμ / δευτερόλεπτο.
Μπορούμε ήδη να έχουμε μια ιδέα ότι τα γεγονότα που μιλήσαμε στη Βίβλο θα είναι καταστροφικά σε παγκόσμια κλίμακα εάν επρόκειτο να πάρουμε το πέρασμα κυριολεκτικά. Επειδή η ημέρα μειώθηκε από το σεισμό, υποθέτουμε ότι ο αριθμός των ημερών σε ένα χρόνο αυξήθηκε από ένα μικρό ποσό, αλλά τι θα συμβεί αν δεν ήταν; Είναι πιθανό οι διάφορες αλλαγές στον πλανήτη που προκλήθηκαν από τον σεισμό να επηρεάσουν την ταλάντωση του πλανήτη, τη διαμόρφωση του πυρήνα, το μαγνητικό πεδίο ή την τροχιά μέσω του χώρου που θα μπορούσαν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της γήινης πορείας γύρω από τον ήλιο. Οι επιστήμονες διερευνούν τα αποτελέσματα, αλλά δεν έχουμε τρόπο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα.
Αυτές είναι όλες οι εικασίες σε αυτό το σημείο, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα γεγονότα στη γη και στον γαλαξία που ο Θεός μπορεί να θέσει σε κίνηση μπορούν να εκπληρώσουν τις προφητείες της Βίβλου. Θα χρειαστεί ένα πολύ μεγαλύτερο γεγονός ή γεγονότα από το σεισμό των 8,9 ρίχτερ,για να μας φτάσει στις 360-ημέρες. Μήπως η Βίβλος αναφέρεται σε οποιοδήποτε γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την εναλλαγή της γης; Ναι, βεβαίως. Μπορώ να σας προτείνω να διαβάσετε την Αποκάλυψη; Ή καλύτερα ακόμα, διαβάστε τα λόγια του Ιησού, όταν μιλάει για σεισμούς.
Όλα αυτά είναι να σας δείξουμε ότι η γραφή είναι πολύ πιο βαθιά από ό, τι στην πρώτη ματιά.
Με άλλα λόγια, ο Λόγος του Θεού είναι πολύ βαθύς και δεν μπορούμε καν να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε το βάθος του. Ακόμα κι αν αυτό που παρουσιάζουμε εδώ ως πιθανότητα αποδεικνύεται ακατάλληλο, η ακρίβεια του Αγίου Λόγου Του είναι αναμφισβήτητα τέλεια.
 Ένα γεγονός που ξέρουμε όμως είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάποιες πολύ σοβαρές περιόδους. Ο Λόγος μας λέει αυτά τα πράγματα, οπότε δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το τι βλέπουμε σήμερα. Η προετοιμασία με το λόγο Του θα μας ωθήσει με την κατανόηση και την πίστη που χρειάζεται να αντέξουμε, αν όντως πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια της ζωής μας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου