Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι στην Ξυλοφάγου λόγω καταρρακτωδών βροχών. Στη CT ο Κοινοτάρχης (video).

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν χθες αργά το απόγευμα στην κοινότητα Ξυλοφάγου της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών – Σε δέκα περιστατικά ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία – Στη Cyprus Times μίλησε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, πρώην βουλευτής Τάσος Γεωργίου
Της Χριστιάνας Τσαγγάρη


Σχεδόν δυο ώρες καταρρακτωδών βροχών που έπεσαν χθες αργά το απόγευμα έφεραν προβλήματα στην κοινότητα Ξυλοφάγου στην Αμμόχωστο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Cyprus Times, στον Πυροσβεστικό Σταθμό, Λοχία Αδάμου Αδάμου, στη Δερύνεια και τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Ξυλοφάγου, από τις 6 και 09 το απόγευμα άρχισαν να δέχονται τις πρώτες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και δρόμους.
Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε οκτώ κλήσεις για πλημμύρες και δυο για την καύση άχρηστων υλικών.
Σε μία άλλη περίπτωση στο χωριό Φρέναρος πλημμύρησε υπόγειο καταστήματος ρούχων.
Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου  Ξυλοφάγου, πρώην βουλευτής, Τάσος Γεωργίου, ανέφερε ότι ήταν μία δύσκολη νύχτα για την κοινότητα. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή βγήκε στους δρόμους για να διαπιστώσει τα προβλήματα.
Είπε ότι σε πέντε περιπτώσεις ένοικοι σπιτιών με τις σκούπες επιχειρούσαν να βγάλουν το νερό έξω από τις οικίες τους, ενώ μεγάλη ποσότητα νερού συσσωρεύτηκε σε αυλές και δρόμους. Σε μία περίπτωση όχημα ακινητοποιήθηκε σε λιμνάζοντα νερά δρόμου η στάθμη του οποίου έφθανε τα 80 εκατοστά.
O κύριος Γεωργίου τόνισε ότι μετά τα ψεσινά θα τροχιοδρομηθούν λύσεις, όπως αντιπλημμυρικά έργα, στις προβληματικές περιοχές, ενώ θα καθαριστεί ο οχετός εκτός από τα φρεάτια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου