Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Έσκασε το «μπαμ» στις ΗΠΑ: «Το Τέξας έχει δικαίωμα να ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΙ, αν θέλει»

 Η βασική αντίπαλος του Τραμπ έβαλε «φωτιά»Η βασική αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του φετινού φθινοπώρου, Νίκι Χέιλι, υποστήριξε το Τέξας στη σύγκρουσή του με τις ομοσπονδιακές αρχές σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη την Τετάρτη. Έφτασε στο σημείο να πει ότι το Τέξας είχε ακόμη και το δικαίωμα να αποσχιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, , Νίκι Χέιλι, έγινε πρωτοσέλιδο την Πέμπτη λέγοντας ότι το Τέξας έχει το «απόλυτο δικαίωμα» να αποσχιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Σύμφωνα με την Washington Post, η Haley είπε για την απόσχιση: 

«Αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει το Τέξας».

Η δήλωση έγινε σε ζωντανή συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό την Τετάρτη, η οποία μεταδόθηκε και διαδικτυακά ως βίντεο. Την ίδια στιγμή, η Haley είπε ότι δεν πιστεύει ότι αυτό (απόσχιση του Τέξας) θα συμβεί. Όταν όμως ρωτήθηκε ξανά, επανέλαβε: 

«Αν το Τέξας αποφασίσει ότι θέλει να το κάνει αυτό, τότε μπορεί».

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί έγινε αυτή η δήλωση!

Υπενθυμίζεται πως ο 66χρονος Ρεπουμπλικανός Γκρεγκ Αμποτ, κυβερνήτης του Τέξας από το 2015, φέρεται πως θέλει να πάρει από τις ομοσπονδιακές Αρχές τον έλεγχο των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, με το επιχείρημα ότι αυτά είναι τα σύνορα της Πολιτείας του και θέλοντας να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση στα χώματα της Πολιτείας του!

Οι Αρχές της Πολιτείας του Τέξας έχουν απλώσει συρματοπλέγματα σε σημεία δικής τους επιλογής κοντά στα σύνορα, παρεμποδίζοντας τις κινήσεις των αμερικανικών ομοσπονδιακών δυνάμεων, οι οποίοι υποβοηθούν, σύμφωνα με καταγγελίες, τους αλλοδαπούς να εισβάλλουν. Πέραν τούτου, οι Τεξανοί θέλουν τα πολιτειακά δικαστήρια του Τέξας να δύνανται να δημοσιεύουν δικές τους αποφάσεις απέλασης. Είκοσι πέντε Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες Πολιτειών συνυπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία υπερασπίζονται «το συνταγματικό δικαίωμα που έχει το Τέξας στην αυτοάμυνα»!

Στα σύνορα, στην περιοχή του Τέξας ‘Eagle Pass’, σπεύδουν εθελοντές από όλο το Τέξας και όλες τις ΗΠΑ, ακόμα και ένα τεράστιο κομβόι, προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των αμερικανικών συνόρων!

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου