Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Δυνατότητες αναβάθμισης των ισραηλινών αεροσκαφών F-35 για το χτύπημα του Ιράν.


Τα αεροσκάφη F-35 του Ισραήλ προετοιμάζονται για δράση (Αρχείο: IDF / CC BY-NC 2.0 )

Το IDF αναβάθμισε σημαντικά την ικανότητα των μοιρών F-35 του Ισραήλ να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο σε ένα χτύπημα στο Ιράν. Οι τελευταίες ενημερώσεις υποδηλώνουν ότι το αεροσκάφος stealth μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βομβαρδίσει τις βαριά οχυρωμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης.

Η Πολεμική Αεροπορία εξασκήθηκε αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά σε επιχειρήσεις κρούσης από F-35 οπλισμένα με βόμβες κατάρρευσης καυσίμων, ανέφερε το Channel 14 News . Η προσομοίωση του νότιου Ισραήλ ήταν επιτυχής, καθιστώντας το Ισραήλ τη δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ που απέκτησε αυτή τη δυνατότητα.

Η έκθεση ανέφερε ότι η Πολεμική Αεροπορία εξόπλισε τα μαχητικά αεροσκάφη με προηγμένα πυρομαχικά JDAM-84.

Το IDF μπορεί να κινητοποιήσει μια ολόκληρη μοίρα F-35 μέσα σε λίγα λεπτά, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός στην The Jerusalem Post νωρίτερα αυτό το έτος. Τα αεροσκάφη μπορούν να πετάξουν μέσω του ιρακινού εναέριου χώρου για να χτυπήσουν την ιρανική αεράμυνα, ανέφερε η έκθεση. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι αεροπλάνα F-35 ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για άμεση επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.  

Οι πιλότοι του Ισραήλ F-35 εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ

Το Ισραήλ εντείνει επίσης την κοινή εκπαίδευση με τις ΗΠΑ για να ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την ετοιμότητα χτυπήματος των F-35. Τα αεροσκάφη stealth συμμετείχαν σε άσκηση με την Κόκκινη Σημαία των ΗΠΑ φέτος για να εξασκήσουν ένα κοινό χτύπημα στο Ιράν, ανέφερε το N12 News.

Οι Ισραηλινοί πιλότοι χρησιμοποίησαν την άσκηση για να προσομοιώσουν πτήσεις σε εχθρικές ζώνες κορεσμένες με αεράμυνα, ανέφερε η έκθεση. Η Πολεμική Αεροπορία εκπαιδεύτηκε ειδικά για να διαφεύγει ρωσικά συστήματα και αεροσκάφη, είπε ο N12.

Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι το Ιράν ενίσχυσε την άμυνά του γύρω από βασικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής εγκατάστασης Fordow, υπό τον φόβο ενός ισραηλινού χτυπήματος. Η Τεχεράνη ισχυρίστηκε ότι αναβαθμίζει επίσης το σύστημα αεράμυνας Bavar-373.

Τα F-35 λαμβάνουν ισραηλινές αναβαθμίσεις

Το IDF αναβάθμισε επίσης τα F-35 του με ισραηλινή τεχνολογία και οπλικά συστήματα. Αυτό περιλαμβάνει προηγμένους αισθητήρες και ισχυρά πυρομαχικά, ανέφερε η Walla News. Το Ισραήλ εργαζόταν επίσης για την τοποθέτηση των αεροπλάνων με νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ αποφάσισε να αποκτήσει μια άλλη μοίρα 25 αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια και θα πληρωθεί μέσω αμερικανικών κονδυλίων. 

Αυτή την εβδομάδα, άλλα τρία F-35 έκαναν το μακρύ ταξίδι από τη Βόρεια Αμερική στο Ισραήλ. Οι νεότερες προσθήκες στην Πολεμική Αεροπορία προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση του Νεβατίμ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ισραηλινών αεροσκαφών stealth σε 39.

Καθώς η αεροπορική ισχύς του Ισραήλ αυξάνεται, ο IDF δημιουργεί επίσης ένα τεράστιο απόθεμα πυρομαχικών για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ιράν και τους περιφερειακούς πληρεξούσιους του.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου