Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Πυρκαγιά Νέας Αγχιάλου: Απογειώνονται τα F-16 για να γλιτώσουν την καταστροφή – Έφυγε η πρώτη Μοίρα./Σοκαριστικά ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της έκρηξης σε αποθήκες της Πολεμικής Αεροπορίας! Τι ακριβώς συνέβη;;;

 Ήδη η πρώτη από τις τρεις Μοίρες της 111ΠΜ έχει απογειωθεί και τα αεροσκάφη βρίσκονται στην 110ΠΜ στην Λάρισα.  Όπως αναφέρουν πληροφορίες του pronrws.gr θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες δύο.

Κρίσιμη  έως εφιαλτική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στην αεροπορική βάσης της Νέας Αγχιάλου έδρα για περίπου 70 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 30 και 50.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του pronews.gr  και όπως έχουμε αναφέρει ήδη από την αρχή της φωτιάς το σύνολο των αεροσκαφών απογειώνεται για την 110ΠΜ (ή μέρος αυτών που βρίσκονται εκτός των καταφυγίων που μπορούν να τα προστατέψουν) προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω καταστροφή.

Το πρόβλημα έγκειται στα αεροσκάφη που βρίσκονται για εργασίες συντήρησης της βάσης  στις ΜΣΒ τα οποία ούτε στα καταφύγια μπορούν να πάνε αφού είναι πλήρη, ούτε και να απογειωθούν.

Οι εκρήξεις είναι συνεχείς στις αποθήκες πυρομαχικών που βρίσκονται στην περίμετρο του αεροδρομίου, ενώ ακόμη δεν υπάρχει καμιά  επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των αποθηκών που έχουν ανατιναχθεί.

Εάν πρόκειται για μια ή περισσότερες. Προφανώς το τι είδους οπλισμό περιέχουν δεν το μάθουμε για ευνόητους λόγους.

Πάντως στην 111ΠΜ υπάρχουν βλήματα αέριος-αλερος AMRAAM και Sidewinder, βλήματα AGM-65 Maveric και φυσικά μεγάλος αριθμός GBU 12/16 και βέβαιων γενικού χρήσης Mk82/83/84.

Η  κατάσταση όμως εξακολουθεί να είναι κρίσιμη καθώς η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται και σύμφωνα με πληροφορίες πλησιάζει αποθήκες καύσιμων της βάσης,

Ο δημοσιογράφος Μάκης Θεοδώρου, του Ράδιο Vera έκανε στο Mega την παρακάτω ανησυχητική δήλωση:

«Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός. (…) Εάν η πυρκαγιά φτάσει στις αποθήκες καυσίμων (στην Νέα Αγχίαλο), απόψε θα φτάσουμε στο φεγγάρι».

Σύμφωνα με πληροφοίες του pronews.gr υπάρχει σχέδιο για την απογείωση όλων (και των 70) μαχητικών F-16 σε μια τέτοια περίπτωση προκειμένου να σωθούν τα αεροσκάφη από τη πύρινη λαίλαπα.

pronews.gr

Σοκαριστικά ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της έκρηξης σε αποθήκες της Πολεμικής Αεροπορίας! Τι ακριβώς συνέβη;;;

Σκηνικό πολέμου!!! Συνεχείς εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Νέα Αγχίαλο.

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στη Μαγνησία ενώ λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, όπως διαβάσατε νωρίτερα στο ΕΛ, σημειώθηκαν εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές καθώς και δεξαμενές καυσίμων ενώ οι εκρήξεις ακούστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μέχρι τον Βόλο.

Μάλιστα, τα τοπικά κανάλια του Βόλου μετέδωσαν ότι οι εκρήξεις από τις αποθήκες της Πτέρυγας Μάχης ακούστηκαν ως την Σκόπελο.

Σημειώνεται ότι στην 111ΠΜ έχουν την βάση τους τρεις Μοίρες της ΠΑ. Η 330 Μοίρα με F-16 Block 30, η 341Μ με F-16 Block 50 και η 347Μ επίσης με F-16 Block 50.

Στην αποθήκη υπάρχουν βόμβες 1000 και 2000 λιβρών και όπλα όπως πύραυλοι ΗΑΑRM. Βασική αποστολή της 341 Μοίρας, που υπάγεται στην 111 Πτέρυγας Μάχης, είναι η καταστολή εχθρικής αεράμυνας με πυραύλους AMRAAM, AIM-9, σφαίρες κ.ά. Πρόκειται για βόμβες που μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλη ζημιά και γι’ αυτό δεν επιχειρούν ούτε επίγειες ούτε εναέριες δυνάμεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπέργειες αποθήκες αυτές είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με ΝΑΤΟϊκά στάνταρντς, χτισμένες μέσα στο χώμα για την φωτιά και με συγκεκριμένες προδιαγραφές, προκαλώντας ερωτηματικά για το τι συνέβη και έγιναν εκρήξεις.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΛΟΙΠΟΝ;;;;;;;

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου