Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Η Εθνική Ασφάλεια κινδυνεύει εν καιρώ ειρήνης – Η καταστροφή της αεροπορικής βάσης φέρνει βαρύ κλίμα για Μητσοτάκη - Δένδια.

 Η Ελλάδα εν καιρώ ειρήνης κινδυνεύει να χάσει στρατόπεδο και μάλιστα νατοικό και κινδυνεύει να χάσει πυρομαχικά και μαχητικά αεροπλάνα που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ.Όπως και να κοιτάξεις την εικόνα είναι αποκαρδιωτική.
Η Ελλάδα εν καιρώ ειρήνης κινδυνεύει να χάσει στρατόπεδο και μάλιστα νατοικό και κινδυνεύει να χάσει πυρομαχικά και μαχητικά αεροπλάνα που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ.
Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι εάν κινδυνεύουν να καούν τα πιο φυλασσόμενα κτήρια της Ελλάδας, τότε τι μήνυμα εκπέμπει η Ελλάδα όσον αφορά την εσωτερική της ασφάλεια;
Στην Βουλή κυκλοφορούσε ένα γνωμικό ειρωνικό για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ότι τι να τα κάνουν οι Τούρκοι τα F16 όταν μπορούν με έναν απλό αναπτήρα bic να δημιουργήσουν την ίδια ζημιά στην Ελλάδα.
Να δεχτούμε ότι η Μεσόγειος φλέγεται, ότι σε όλες τις μεσογειακές χώρες δασικές εκτάσεις καίγονται.
Να δεχτούμε ότι η κλιματική κρίση έχει χτυπήσει και τη χώρα και ο συνεχόμενος καύσωνας που πλήττει τη χώρα δύο εβδομάδες τώρα δημιουργεί συνθήκες εφιαλτικές με αποτέλεσμα οι φωτιές σε λίγο διάστημα να έχουν κάνει στάχτη 450 χιλιάδες δασικής έκτασης στην Ελλάδα.

Βαρύ το κλίμα για την κυβέρνηση.

Δεν μπορεί να γίνει από κανέναν Έλληνα ανεκτό ότι πληρώνει για την εθνική πολύ ακριβά ασφάλεια (δείτε τις στρατιωτικές δαπάνες της χώρας) και η ελληνική Πολιτεία δεν είναι ικανή ούτε να προστατεύσει αυτή την εθνική περιουσία…
Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, υπάρχει ένα άσχημο κλίμα για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια αλλά και για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια καθώς η φωτιά δεν σβήστηκε γρήγορα ενώ ήταν ιδιαίτερης σημασίας και αφέθηκε να φτάσει κοντά στις αποθήκες πυρομαχικών της 111ης Πτέρυγας Μάχης που φιλοξενεί περίπου 60 μαχητικά αεροπλάνα.

Τεράστια τα κενά ασφάλειας της χώρας.

Τα κενά ασφαλείας της χώρα είναι τεράστια. Δεν γίνεται να έχει καταστραφεί η μεγαλύτερη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας. «Τα στρατόπεδα δεν καίγονται ποτέ» λένε οι παλιοί. Νομίζουμε ότι αντικειμενικά η φωτιά στις αποθήκες πυρομαχικών και μάλιστα πυρομαχικών για τα F16 τα οποία η Ελλάδα προσέχει ως κόρη οφθαλμού, είναι ένα στίγμα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσον αφορά την εθνική ασφάλεια.

Τραγικός απολογισμός.

Η μέχρι τώρα καταγραφή της κυβέρνησης έχει 5 νεκρούς, χιλιάδες τετραγωνικά εκτάσεις καμένες, καταστροφή της τουριστικής χρονιάς αφού δύο ναυαρχίδες του τουρισμού, η Ρόδος και η Κέρκυρα είχαν τεράστιες φωτιές για μέρες, εκκενώσεις τουριστών και ακυρώσεις κρατήσεων, περιβαλλοντική καταστροφή στην Αττική και φυσικά πυρκαγιά σε αποθήκες βαρέων πυρομαχικών και σε νατοϊκό στρατόπεδο.

Το χαρτί της αποσταθεροποίησης.

Αργά το απόγευμα η κυβέρνηση πήγε να παίξει το χαρτί ότι η ΕΥΠ διερευνάει το ενδεχόμενο οι φωτιές σε Ρόδο και Αγχίαλο να έχουν μπει από πράκτορες και ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης. Όλα αυτά ας τα διερευνήσει η ΕΥΠ καθώς το μόνο που γνωρίζαμε ότι έκανε μέχρι τώρα καλά είναι ότι παρακολουθούσε εκατοντάδες πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους…

Οι διαρροές το βράδυ.

Αργά το βράδυ υπήρχε διαρροή ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες για το πως έφτασε η φωτιά στο στρατόπεδο αφήνοντας υπονοούμενα για συγκεκριμένες ευθύνες υπουργού. Επίσης, το βράδυ συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα ιδιαίτερα φιλοκυβερνητικά άφηναν αιχμές για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Μαξιμιλιανός

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου