Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Θεσσαλονίκη: Φίδι έκανε… “επίσκεψη” σε σπίτι – Το απομάκρυνε η Πυροσβεστική (φωτο).

 Ένας… απρόσμενος επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του σε σπίτι της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η Herpetofauna.gr, η οποία ανήρτησε και τις παρακάτω φωτογραφίες, ένα φίδι εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στον πρώτο όροφο σπιτιού, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, η οποία και απομάκρυνε το φίδι.

Όπως επισημαίνει η Herpetofauna, πρόκειται για Corn Snake, είδος πολύ συνηθισμένο στο εμπόριο κατοικίδιων ζώων και πιθανότατα ξέφυγε από γυάλα κοντινού σπιτιού.

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση:

Κάθε χρόνο, άνοιξη και καλοκαίρι είμαστε σε επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σχεδόν καθημερινά για αναγνώριση και απομάκρυνση φιδιών από κατοικημένες περιοχές στον νομό Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο). Η σημερινή κλήση αφορούσε ένα αμερικανικό φίδι πετ που πιθανότατα ξέφυγε από γυάλα και βρέθηκε να κυκλοφορεί στον πρώτο όροφο σπιτιού, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Αφού κλήθηκε το 199, το προσωπικό της Π.Υ. περισυνέλεξε και απομάκρυνε το τυχερό στην ατυχία του φίδι. Πρόκειται για Corn Snake, είδος πολύ συνηθισμένο στο εμπόριο κατοικίδιων ζώων. Αναζητείται ο κηδεμόνας του, ο οποίος προφανώς ζει πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε το ζώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου