Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Μια νέα ανακάλυψη από αστρονόμους υπονοεί την ύπαρξη μιας δίδυμης Γης πίσω από τον Ήλιο.

 

 Για πολλούς αιώνες υπάρχει μια θεωρία στην αστρονομία της λεγόμενης «Αντί-Γης» - ένας υποθετικός πλανήτης πολύ παρόμοιος με τη Γη, που περιστρέφεται στην ίδια τροχιά, αλλά βρίσκεται πάντα στην άλλη πλευρά του Ήλιου. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν για αυτόν τον πλανήτη, οι οποίοι, με τη σειρά τους, έλαβαν αυτή τη γνώση από τους Αιγύπτιους. 

Μετά την εφεύρεση του τηλεσκοπίου, εκατοντάδες και χιλιάδες ειδικοί κοιτούσαν τον Ήλιο για αιώνες και ο πλανήτης ήταν ορατός αρκετές δεκάδες φορές. Επίσης σχετικά με αυτόν τον πλανήτη, διάφορα είδη αστροπαθών-τηλεπαθητικών-επαφών έλαβαν μηνύματα. Αυτά τα μηνύματα ήταν αρκετά αντιφατικά. 

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το «Anti-Earth» είναι ένας ανεπτυγμένος ευημερημένος κόσμος όπου ζουν κάποιοι προηγμένοι εξαιρετικά πνευματικοί υπεράνθρωποι, ενώ η Γη είναι κάτι σαν στρατόπεδο συγκέντρωσης, τόπος εξορίας και εργαστήριο σκληρών πειραμάτων, όπου εξορίζονται φρικιά από την Anti-Earth, που πετάχτηκαν από έναν γκρεμό στη Σπάρτη. 

 Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, όλα είναι κάπως αντίστροφα. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι προήλθαν ως είδος στο Anti-Earth, αλλά κάτι πήγε στραβά και επέκτεισαν τον μικρό κόσμο τους σε x-frames και τώρα ζουν εκεί σε καταφύγια, για τα οποία αφηγείται η σειρά SILO. Αλλά ένα μέρος των επίγειων αδελφών σώθηκε από τους ευγενικούς εξωγήινους αδελφούς, οι οποίοι τους εγκατέστησαν στη Γη, δίνοντας στα χέρια τους μαχαίρια από πυριτόλιθο και ρόπαλα.

Με την έναρξη της διαστημικής εποχής, όλοι φυσικά ξέχασαν ομόφωνα το Anti-Earth, αφού οι αστροναύτες, αφού κολύμπησαν στην ιερή πισίνα της NASA, είπαν ότι δεν είχαν δει κανένα Anti-Earth. Ωστόσο, σήμερα περίπου τα 2/3 του κόσμου θεωρεί ότι οι αστροναύτες είναι κλόουν με αστείες στολές από αλουμινόχαρτο, και υπάρχουν πολλά στοιχεία για αυτό. Και αν ναι, τότε θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν ψέματα για το Anti-Earth, και μπορεί κάλλιστα τα παγκόσμια αφεντικά να κρέμονται εκεί για σχέδια και τέμνικ, αφού η πραγματική διοίκηση του Ηλιακού Συστήματος ζει στο Anti-Earth. Τους γνωρίζουμε ως σκανδιναβικούς και μικρούς πράσινα άντρες. 

 Πόσο αληθινή είναι αυτή η θεωρία, δεν γνωρίζουμε, αλλά στις 19 Ιουλίου, το CNN γράφει τα εξής:

Οι αστρονόμοι μπορεί να βρήκαν έναν σπάνιο «αδερφό» ενός από τους πλανήτες, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια τροχιά με τον πλανήτη που μοιάζει με τον Δία. Και τα δύο ουράνια σώματα περιστρέφονται γύρω από το νεαρό αστέρι.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη Συστοιχία Τηλεσκοπίων Atacama Large Millimeter/Submillimeter ή ALMA, που κατασκευάστηκε στη Χιλή, για να παρατηρήσουν το σύστημα PDS 70, που βρίσκεται 370 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό του Κενταύρου.

Υπάρχουν δύο πλανήτες που μοιάζουν με τον Δία, γνωστοί ως PDS 70b και PDS 70c, που ήδη περιφέρονται γύρω από το αστέρι. Ωστόσο, στην τροχιά του  PDS 70b, οι αστρονόμοι παρατήρησαν ένα άλλο ουράνιο σώμα, το οποίο μπορεί να αντιπροσωπεύει είτε τα δομικά στοιχεία ενός νέου πλανήτη που σχηματίζεται ενεργά είτε έναν έτοιμο πλανήτη που έχει ήδη σχηματιστεί.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μια άμεση εικόνα τους μπορεί να είναι η ισχυρότερη απόδειξη μέχρι σήμερα ότι δύο εξωπλανήτες μπορούν να έχουν την ίδια τροχιά.

Η μελέτη, που περιγράφει λεπτομερώς τα αποτελέσματα, δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στο περιοδικό Astronomy & Astrophysics.

Η ύπαρξη πολλών πλανητών στην ίδια τροχιά ήταν πάντα αμφιλεγόμενη.

Ένα μέρος των μαθηματικών, το οποίο περιγράφει την κίνηση των ουράνιων σωμάτων, το παραδέχεται αρκετά - οι "Τρωάδες πλανήτες" (λέγονται έτσι) μπορεί κάλλιστα να είναι και να περιστρέφονται σε αντιφάση.

Ωστόσο, ένα άλλο μέρος των μαθηματικών, η θεωρία των πιθανοτήτων, αποκλείει την ύπαρξη «Τρωικών πλανητών». Θεωρητικά, τέτοια συστήματα θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν σχηματιστεί στο ποσό ενός δισεκατομμυρίου τρισεκατομμυρίων τεμαχίων, αλλά κατά τη διάρκεια της ύπαρξης του Σύμπαντος, που υπολογίζεται σε 14 δισεκατομμύρια χρόνια (ακόμη και 28 δισεκατομμύρια σύμφωνα με νέα δεδομένα), η ελάχιστη διαφορά στις ταχύτητες θα ανάγκαζε τους πλανήτες να συγκρουστούν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό πιθανότατα συνέβη στον Φαέθωνα, τον «τροϊκανό» του Δία. 

Αλλά τώρα, όπως γράφουν οι ένθερμοι οπαδοί , ανακαλύφθηκε ο πρώτος υποψήφιος για Trojan συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι Τρωικοί πλανήτες είναι πολύ συνηθισμένοι; Ή μήπως αυτό σημαίνει ότι πάντα παρατηρούνταν, αλλά μόνο τώρα επιτράπηκε στους αστρονόμους να βρουν κάτι;

Δεν γνωρίζουμε την ακριβή απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά περισσότερα θα καθοριστούν περαιτέρω - η ανακάλυψη νέων τρωικών κόσμων θα πέσει σαν κουβάς. Και μετά, πιθανότατα, θα μας δείξουν και το Anti-Earth, όπου είτε μένει η Διοίκηση, είτε η Juliet Nichols περιπλανιέται αναζητώντας τον 13ο όροφο, οπότε παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων. 

thebigtheone.com

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου