Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

23 χρόνους ελάβαμε παράταση.. πάμε σε λίγες μέρες για εξετάσεις, αλλά θα έχουμε δίπλα μας ζωντανό ΘΕΌ.

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΟΙ .
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΩΡΙΜΑΣΑΝ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΥ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ
ΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ...ΦΩΤΙΕΣ , ΞΗΡΑΣΙΑ, ΑΝΟΜΒΡΙΑ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΉ....Πριν το 2000  ο  Γέροντας Θεοδόσιος από τα Ακούμια Ρεθύμνου έλεγε:
«Έρχονται δεινά που θα τα δείτε πολύ σύντομα. Είμαστε στην παράταση, οι ταυτότητες (ηλεκτρονικές της Ε.Ε.) έπρεπε να έχουν ήδη βγει...!»
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΊΝΤΕΟ https://youtu.be/D3WZtLDn5po


Έρχονται δεινά που θα τα δείτε πολύ σύντομα. Είμαστε στην παράταση, οι ταυτότητες (ηλεκτρονικές της Ε.Ε.) έπρεπε να έχουν ήδη βγει...!»
Ο γέροντας Θεοδόσιος Δαμβακεράκης (1908-2000) ασκήτεψε στο χωριό Ακούμια του Νομού Ρεθύμνου. Γέροντας χαρισματούχος και διορατικός,χαρακτηρίστηκε από τον γέροντα Παΐσιο τον αγιορείτη ως "Διαμάντι της Κρήτης". Χιλιάδες ήταν αυτοί που τον επισκέφτηκαν στο μοναστήρι του, εκατοντάδες όμως ήταν και τα πνευματικά του παιδιά, μεταξύ των οποίων γιατροί, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, ακόμα και κληρικοί.
Ειδικά από τα Χανιά που είχε πάρα πολλά πνευματικοπαίδια και διάνυαν περί των 100 χιλιομέτρων για να ακούσουν τα απλοϊκά αλλά και θεοσόφιστα λόγια του, αλλά και να πάρουν συμβουλές και δύναμη για τον ακατάπαυστο προσωπικό τους αγώνα. Η ανιδιοτελής αγάπη του στον συνάνθρωπο, η διορατικότητά του, αλλά και οι πολλές του θαυματουργικές επεμβάσεις (ακόμα και εν ζωή), ήταν αίτια να αγαπηθεί τόσα θερμά από όλους τους Κρητικούς, και να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς του κρητικού ασκητισμού.

«Έρχονται δεινά που θα τα δείτε πολύ σύντομα. Είμαστε στην παράταση, οι ταυτότητες (ηλεκτρονικές της Ε.Ε.) έπρεπε να έχουν ήδη βγει...!»
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 'Γέροντας Θεοδόσιος - Ακούμια Ρεθύμνου
Εχει γίνει ένα τροχαίο κατά το οποίο γκρεμίζεται ένα αυτοκίνητο και οι δύο νεαροί επιβάτες του εγκλωβίζονται μέσα, δεν μπορούν να βγουν. Τότε εμφανίζεται ένας Γέροντας με ασκητική μορφή και τους βγάζει έξω.
Γεμάτοι ευγνωμοσύνη, αφού τον ευχαρίστησαν, τον ερώτησαν ´ποιος είσαι Γέροντα και ποιο είναι το μοναστήρι σου να έλθουμε να ανάψουμε ένα κερί´. ´Με λένε Θεοδόσιο και είμαι από τα Ακούμια, από το Ρέθυμνο´ και φεύγει.
Οταν ήλθαν στην Αθήνα, διηγήθηκαν στον πνευματικό τους το θαυμαστό γεγονός. Τότε, εκείνος επικοινώνησε με το μοναστήρι της Παναγίας της Καλυβιανής στις Μοίρες, και ερώτησε την ηγουμένη, η οποία του απάντησε: ´Ναι, έζησε στο μοναστηράκι του, στα Ακούμια.
Ηταν ένας πραγματικός Αγιος. Τον ζήσαμε´.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου