Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Μόσχα εναντίον Ιερουσαλήμ; Κλιμακώνεται η ένταση Ισραήλ-Ρωσίας.


Η Ρωσία απαιτεί τον τερματισμό των ισραηλινών επιδρομών (Φωτογραφία: Pixabay)

Ένταση Ισραήλ-Ρωσίας: Η Μόσχα απαιτεί τον τερματισμό των επιδρομών των IDF στη Συρία και θα μπορούσε να σταματήσει την εβραϊκή μετανάστευση, σύμφωνα με νέες αναφορές.

Οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία είναι «απαράδεκτες» και πρέπει να τερματιστούν χωρίς όρους, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών Το σκληρό αίτημα ακολουθεί μια πρόσφατη επίθεση κοντά στο συριακό λιμάνι Tartus, όπου η Μόσχα διατηρεί στρατηγική ναυτική βάση.  

Παράλληλα, η Ρωσία διέταξε το Εβραϊκό Πρακτορείο να σταματήσει όλες τις επιχειρήσεις στη χώρα, αναφέρει η The Jerusalem Post Το Ισραήλ ζυγίζει τώρα τις επόμενες κινήσεις του σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα.  

Η δραματική απόφαση θα μπορούσε να διαταράξει σοβαρά την εβραϊκή μετανάστευση από τη Ρωσία στο Ισραήλ. Χιλιάδες Ρώσοι Εβραίοι περιμένουν αυτή τη στιγμή να εγκαταλείψουν τη χώρα και να κατευθυνθούν στο Ισραήλ, ανέφερε η έκθεση.

Η τριβή Ισραήλ-Ρωσίας έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει προηγουμένως την Ιερουσαλήμ να μην λάβει θέση υπέρ της Ουκρανίας, αλλά το Ισραήλ φέρεται να βοηθά την Ουκρανία με διάφορους τρόπους, ανοιχτά και παρασκηνιακά.

israelradar.com

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου