Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΣΟΚ με τα νέα τιμολόγια ρεύματος, 50 ΛΕΠΤΑ/κιλοβατώρα! Το κράτος λέει «ΣΤΗΡΙΧΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ»

 Οι Έλληνες καταναλωτές θα πληρώσουν τις...ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ του Μητσοτάκη.

Ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν πολίτες, κράτος αλλά και πάροχοι ηλ. ενέργειας από τον ερχόμενο Αύγουστο!

Κοντά στα 50 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται τα ονομαστικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο που ανακοίνωσαν σήμερα οι προμηθευτές ρεύματος.

Οι τελικές τιμές καταναλωτή θα προκύψουν μετά την γνωστοποίηση των επιδοτήσεων της Πολιτείας που αναμένεται άμεσα.

Ακολούθησαν δηλώσεις του Υπ. Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι για τον μήνα Αύγουστο θα απορροφηθεί το 90% των αυξήσεων στους μηνιαίους καταναλωτές.

Ειδικότερα η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για το σύνολο της κατανάλωσης και όλες τις κατοικίες (κύριες και μη) διαμορφώνεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα). Καλύπτεται επίσης το 100 % για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου και το 80 % για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Οι τελικές τιμές καταναλωτή για την ηλεκτρική ενέργεια τον Αύγουστο διαμορφώνονται στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα».

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΑΧΥΛΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ KAΘΕ ΜΗΝΑ;;;; ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ;;;

ΕΘΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!!!

Η ΔΕΗ που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι το τιμολόγιο για τον Αύγουστο θα είναι 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα (0,498 για καταναλώσεις πάνω από 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο). Στα 0,495Euro/kWh είναι το τιμολόγιο της Ήρων για τον επόμενο μήνα, στα 0,54913 Euro/kWh της Protergia ενώ αναμένεται σταδιακά η ανακοίνωση των τιμολογίων από όλους τους προμηθευτές.

Σημειώνεται ότι ισχύουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο τα τιμολόγια από τον Αύγουστο και μετά δεν θα έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων από το σύνολο των προμηθευτών ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή χωρίς προϋποθέσεις.

Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου