Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Τι είναι αυτή η "βασισμένη σε κανόνες ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ" για την οποία μιλούν συνέχεια οι δυτικές ελίτ; Η εγκατάσταση μιας "Ηγεσίας Συμμόρφωσης"

 

Τι είναι αυτή η «διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες» για την οποία συνεχίζουν να μιλούν οι δυτικές ελίτ;

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ψιθυρίζει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. 

Η Αμερική και οι σύμμαχοί της λατρεύουν να επικαλούνται τις κωδικές λέξεις για «είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι σου λέμε» 

Η Rachel Marsden είναι αρθρογράφος, πολιτικός στρατηγός και οικοδέσποινα ανεξάρτητων εκπομπών συζήτησης στα γαλλικά και αγγλικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διατυμπανίζει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να πληρώσουν υψηλές τιμές για την ενέργεια για «όσο χρειαστεί» για να το φορτώσουν στη Ρωσία στην Ουκρανία. Πριν από μερικούς μήνες, όταν ένας από τους συμβούλους του Μπάιντεν, ο Μπράιαν Ντις, ρωτήθηκε σχετικά με την απάντηση του προέδρου στις αυξήσεις των τιμών στο CNN, απάντησε: «Αυτό αφορά το μέλλον της φιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης πραγμάτων και πρέπει να μείνουμε σταθεροί».

Το 2016, ο τότε αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε στον Καναδό Πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Οττάβα: «Ο κόσμος θα αφιερώσει πολύ χρόνο κοιτάζοντας εσένα, κύριε πρωθυπουργέ, καθώς βλέπουμε όλο και περισσότερες προκλήσεις για τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη από οποιαδήποτε άλλη φορά από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επικαλέστηκε μια παρόμοια ιδέα της μάχης για τη διατήρηση μιας ορισμένης «παγκόσμιας τάξης» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου κατά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της G7 τον Ιούνιο στη Γερμανία, όταν είπε ότι η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας ανατρέπει τις αρχές των διεθνών κανόνων που έχουν ιδρυθεί από το 1945. Ο Μακρόν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ήταν η χρονιά που δημιουργήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη και στη Γαλλία δόθηκε μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας της μαζί με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα.

Επίσης τον Ιούνιο, όταν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen επισκέφθηκε την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern, και οι δύο ηγέτες εξέδωσαν κοινή δήλωση που «επιβεβαίωσε την ισχυρή δέσμευση της Νέας Ζηλανδίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πολυμέρεια και στους κανόνες που βασίζονται στη διεθνή τάξη».

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι αυτή η «παγκόσμια τάξη»; Γιατί δεν μπορούν οι δυτικοί αξιωματούχοι να σταματήσουν να την επικαλούνται; Και τι σχέση έχει η σύγκρουση στην Ουκρανία;

Εν ολίγοις, είναι ένα όραμα ενός κόσμου που καθοδηγείται από τη Δύση με κυρίαρχες κλασικές δυτικές αξίες της οικονομικής και εμπορικής ελευθερίας που χρησιμεύει ως βάση για τη διάδοση της πολιτικής ελευθερίας προς το απόλυτο όφελος του μέσου πολίτη. Τουλάχιστον στη θεωρία.

Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη. Πολύ συχνά, η διάδοση της ελευθερίας δεν ήταν δωρεάν — τουλάχιστον για τον μέσο άνθρωπο. Οι στρατιωτικές παρεμβάσεις ή οι κρυφές πολιτικές παρεμβάσεις χρησιμοποιούνται συνήθως για την ανατροπή ανεπιθύμητων συστημάτων, έτσι ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί μια Ηγεσία Συμμόρφωσης που θα εξυπηρετεί πρωτίστως τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των δυτικών ελίτ. Η ανησυχία για τους ανθρώπους και την προσωπική τους οικονομική κατάσταση τελειώνει γενικά εκεί, έστω κι αν καταλήξουν σε χειρότερη κατάσταση από πριν, όπως συμβαίνει συχνά.

Η «παγκόσμια τάξη» υποδηλώνει επίσης ιστορικά έναν άνισο διπολισμό Ανατολής-Δύσης, με τη Δύση ιστορικά να θεωρείται κυρίαρχη.

https://www.azerbaycan24.com/en/what-is-this-rules-based-international-order-that-western-elites-keep-talking-about/

hellenicrevenge.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΕΚΤΑΚΤΟ..!!!
    Εποχές Όργουελ: Εγκαθιστούν σύστημα οπτικής και ηχητικής παρακολούθησης τών πολιτών σε κάθε αστυνομικό μέ διαταγή τής ΕΛ.ΑΣ.
    Θά μεταδίδει εικόνα καί ήχο
    ανά πάσα στιγμή (real time) στούς σέρβερ τού υπουργείου...Πού πάμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή