Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Λέσβος: Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Λέσβο. Μάλιστα οι φλόγες έχουν μπει ήδη στα πρώτα σπίτια και στις επιχειρήσεις στον οικισμό Βατερά, ο οποίος είχε εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους πριν από περίπου μία ώρα. Μεγάλη η ταχύτητα της φωτιάς Με μεγάλη ταχύτητα εξαπλώνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο […]
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Λέσβο.

Μάλιστα οι φλόγες έχουν μπει ήδη στα πρώτα σπίτια και στις επιχειρήσεις στον οικισμό Βατερά, ο οποίος είχε εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους πριν από περίπου μία ώρα.

Μεγάλη η ταχύτητα της φωτιάς.

Με μεγάλη ταχύτητα εξαπλώνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Καστρί στη Μυτιλήνη, η οποία βρίσκεται πλέον δίπλα στα σπίτια.

Η φωτιά έχει φτάσει στην παραλία των Βατερών, ενώ λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Πολιχνίτο. 

Η περίπτωση κρίνεται από τις πυροσβεστικές αρχές ιδιαίτερα σοβαρή για αυτό και έχει ενεργοποιηθεί το σύνολο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού.

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί έγινε προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών που  αποφασίστηκε από το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης.

Η πυρκαγιά κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα προς τον οικισμό των Βατερών πίσω από το ξενοδοχείο «ΕΙΡΗΝΗ», όπως αναφέρει το stonisi.gr.

Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ήδη έχουν καεί δυο σπίτια ενώ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, επιβεβαίωσε πως έχει καεί και ένα κατάστημα εστίασης.

«Έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται για την εκκένωση, έχουμε επιτάξει ΚΤΕΛ για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι με ασφάλεια», ανέφερε.

«Με τη φορά που έχει τώρα ο άνεμος και με την εικόνα που έχω από το μέτωπο, θεωρώ απίθανο να μην καούν κι άλλες οικίες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βέρρο, τα μέτωπα αρχικά ήταν δύο τα οποία ωστόσο στην πορεία ενώθηκαν και η φορά των ανέμων τα οδήγησε μέσα στον οικισμό των Βατερών. Η φωτιά έχει φτάσει μερικές δεκάδες μέτρα από τη θάλασσα, με την πυροσβεστική και τις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να βεβαιωθούν πως έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι.

Δείτε το βίντεο της ιστοσελίδας LesvosPost, στο οποίο αποτυπώνεται η εικόνα από το παραλιακό μέτωπο των Βατερών, εκεί όπου ήδη έφτασε η πυρκαγιά.

Επιχειρούν εναέρια μέρα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις αποτελούμενες από επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ παρέχεται συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στη θάλασσα των Βατερών έχουν φτάσει πλωτά του Λιμενικού, τα οποία σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα απομακρύνουν τον κόσμο.

Ο χάρτης της περιοχής.

Ο οικισμός Βατερά είναι παραλιακό μέρος.

Δείτε τον χάρτη με την περιοχή:

in.gr

1 σχόλιο: