Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Το φιάσκο με τις ταυτότητες που έγινε φιέστα - Τα 5 αναπάντητα ερωτήματα.

 Επί τρία χρόνια αγνοείται ο διαγωνισμός για τις νέες ασφαλείς ταυτότητες, διαβατήρια και έγγραφα ασφαλείας - Έκθετη σε κυρώσεις η χώρα.Αντί η κυβέρνηση να απολογηθεί για τον περιβόητο διαγωνισμό των 515 εκατομμυρίων ευρώ για τις νέες ταυτότητες που είναι παγωμένος εδώ και τρία χρόνια, διαγωνισμός που έτρεχε επί ΣΥΡΙΖΑ, ακυρώθηκε και επαναπροκηρύχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, με τροποποιημένους και φωτογραφικούς όρους, έστησε φιέστα για το Gov.gr Wallet.  Μάλιστα οι νέες ασφαλείς ταυτότητες θα έπρεπε να εκδίδονται ήδη από το 2021, με αποτέλεσμα η χώρα μας να απειλείται με κυρώσεις από την ΕΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Κώστα Καραμανλή και Τάκη Θεοδωρικάκο έκαναν τις σχετικές ανακοινώσεις σε πανηγυρικό ύφος. Ωστόσο δεν απάντησαν σε πέντε αμείλικτα ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Συγκεκριμένα, Όλγα Γεροβασίλη και Μάριος Κάτσης τόνισαν ότι «μετά από νυχτερινή τροπολογία λανσάρονται σήμερα οι υπάρχουσες, μη ασφαλείς ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης στο κινητά, ως άλλα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ερωτάται:

 • Τι γίνεται με το διαγωνισμό των 515 εκατομμυρίων ευρώ για τις νέες ασφαλείς ταυτότητες, διαβατήρια και έγγραφα ασφαλείας που ματαίωσε η ΝΔ μόλις μια εβδομάδα μετά τις εκλογές του 2019 και επαναπροκήρυξε, με φωτογραφικούς όρους, εκτινάσσοντας το κόστος;
 • Τρία χρόνια μετά δεν υπάρχει καν ανάδοχος ενώ, σύμφωνα με τον Ευρ. Κανονισμό (Ε.Ε.) 2019/1157, οι νέες ασφαλείς ταυτότητες θα έπρεπε να εκδίδονται ήδη από το 2021. Η Χώρα είναι ήδη έκθετη σε κυρώσεις.
 • Με διάταξη στο χθεσινό νομοσχέδιο για την Αστυνομική Ακαδημία επεκτείνεται η ισχύς των διαβατηρίων από 5 σε 10 χρόνια. Σε ποιον και με ποια διαδικασία ανατέθηκε η σύμβαση για τα διαβατήρια, μέχρι να υπάρξει ανάδοχος;
 • Αν είναι σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας οι νέες ταυτότητες στα κινητά, τότε γιατί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξιδιωτικό έγγραφο, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη Βουλή;
 • Και στο δια ταύτα, αν είναι σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας οι νέες ταυτότητες, τότε γιατί γίνεται ένας "αχρείαστος" διαγωνισμός για έγγραφα ασφαλείας, ύψους 515 εκατομμυρίων Ευρώ;».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, η νέα εφαρμοφή αφορά τη δημιουργία, την αποθήκευση και τον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, ενώ εξαιρούνται τα διεθνή ταξίδια. Παράλληλα εξαίρεση αποτελούν οι συναλλαγές με τις τράπεζες και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες η εφαρμογή θα εξυπηρετεί από την 1η Οκτωβρίου και μετά.

avgi.gr

2 σχόλια:

 1. Και μονο που τους βλέπει κανεις ετσι, τρομάζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγκαθίστανται πλέον στην ΕΛΛΑΔΑ οι επικίνδυνες λάμπες LED που λειτουργούν σε συνδυασμό με το…5G!!!

  Πολλοί λένε ότι αυτές χρησιμεύουν στο να ελέγχουν ΠΟΙΟΣ είναι..ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ και…ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ!!!

  Διαβάστε πρώτα το εξής άρθρο μας με τίτλο Έρχεται το μέγαλο ΨΗΣΙΜΟ εν μέσω δρόμου – ΜΑΝΤΕΨΤΕ τι είδους «ωραία» έκπληξη μας επιφυλλάσσουν οι καινούριες λάμπες δρόμου LED. Το…5G!!! για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται το όλο θέμα.

  GREEKNEWSONDEMAND

  ΑπάντησηΔιαγραφή