Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Το πρώτο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά πέρασε από τη Μαύρη Θάλασσα στη Βουλγαρία (βίντεο).

 Η φορτηγίδα, η οποία συνοδευόταν από ένα ρυμουλκό με σημαία Πορτογαλίας, ελλιμενίστηκε σε ιδιωτικό τερματικό σταθμό στη Βάρνα.


Στις 20 Ιουλίου έφτασε στο βουλγαρικό λιμάνι της Βάρνας το πρώτο φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου με ουκρανικά σιτηρά, το οποίο άφησε το λιμάνι της Ρήνειας στον Δούναβη και πέρασε από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Αυτό αναφέρθηκε από τη βουλγαρική διαδικτυακή πηγή Maritime.bg.

Το μήνυμα αναφέρει ότι η φορτηγίδα, η οποία συνοδευόταν από το ρυμουλκό Felix με σημαία Πορτογαλίας, έφερε ένα φορτίο για ένα βουλγαρικό διυλιστήριο πετρελαίου σε έναν ιδιωτικό εμπορικό τερματικό σταθμό στη Βάρνα.

Αντίθετα, το Υπουργείο Γεωργίας της Βουλγαρίας επιμένει σε μια προσεκτική προσέγγιση για την παραλαβή γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία. Μετά την έγκριση του Ψηφίσματος για την Απελευθέρωση του Εμπορίου, οι αξιωματούχοι φοβούνται αρνητικές συνέπειες για την εθνική παραγωγή της χώρας.

Το υπουργείο τόνισε ότι η Βουλγαρία εισάγει μεγάλη ποσότητα ηλίανθου, ως επί το πλείστον από την Ουκρανία, το οποίο δεν διαμετακομίζεται σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά πωλείται στην εγχώρια αγορά της Βουλγαρίας. Ταυτόχρονα, η τιμή των αγαθών αποδεικνύεται χαμηλότερη από την τιμή κόστους των εγχώριων σιτηρών και προϊόντων πετρελαίου.

«Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για τον φυτοϋγειονομικό έλεγχο και την ποιότητα του εισαγόμενου ουκρανικού ηλίανθου και άλλων σιτηρών», σημείωσε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι η Ουκρανία ενδέχεται να κλείσει τις εξαγωγικές προμήθειες σιτηρών στη Συρία , εάν η κυβέρνηση της χώρας συνεχίσει να αγοράζει κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά από τους Ρώσους. Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Πολιτικής της Ουκρανίας, Mykola Solskyi, οι Ρώσοι κατακτητές έκλεψαν περίπου 500.000 τόνους παραγωγής, αν και ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Οι αρχές του Λιβάνου απαγόρευσαν την εκφόρτωση σιτηρών που εξήχθησαν από την Ουκρανία , τα οποία έφτασαν στα ρωσικά πλοία ξηρού φορτίου "Matros Kishka" και "Matros Pozhynich". Σε αυτό το πλαίσιο, τα πλοία έπρεπε να μεταβούν στα συριακά λιμάνια της Λατάκειας και του Ταρτούς.

focus.ua

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ FOCUS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου