Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Πτολεμαΐδα: Πότε ξεκινά πλήρως η εξόρυξη λιγνίτη στο Νότιο πεδίο της ΔΕΗ.

Η επιστροφή στο λιγνίτη απαιτεί τη συντήρηση των παροπλισμένων μηχανημάτων και έμπειρα άτομα, τα οποία είναι σε έλλειψη. Τι λέει η πρώτη εργοληπτική εταιρεία που μειοδότησε στον πρόσφατο διαγωνισμό.Το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει η πλήρης επαναλειτουργία του ορυχείου του Νότιου πεδίου της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στο λιγνίτη, η Κάπα Δυναμική ΑΤΕ είναι η πρώτη εταιρεία που μειοδότησε στον πρόσφατο διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου εξόρυξης λιγνίτη και αναζητεί εξειδικευμένο προσωπικό.

Ωστόσο, η επιστροφή στο λιγνίτη απαιτεί τη συντήρηση των παροπλισμένων μηχανημάτων και γι αυτό χρειάζονται έμπειρα άτομα, τα οποία είναι σε έλλειψη, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τις εργοληπτικές εταιρείες ευελπιστώντας ότι θα επιστρέψουν και πρώην εργαζόμενοι, που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ακόμη, φορτηγά εκσκαφής και λοιπά χωματουργικά μηχανήματα θα πρέπει να επισκευαστούν τάχιστα ενώ η προμήθεια καινούργιου εξοπλισμού θα εξαρτηθεί από το σαφές χρονοδιάγραμμα του έργου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου