Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

«Κόλαση» στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του νερού!

Ένσταση αντισυνταγματικότητας για την μεταβίβαση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.


Ένσταση αντισυνταγματικότητας για την μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25.

Υπογραμμίζουν ότι οι διατάξεις του νόμου δεν συμμορφώνονται με τις υπ’ αριθ. 190/2022 και 191/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιβάλλουν να μείνουν οι δύο εταιρείες στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα το ΣτΕ με 25 στους 27 ψήφους ακύρωσε τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο

«Αυτό που πάτε να κάνετε δεν θα περάσει έτσι», προειδοποίησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισημαίνοντας στους βουλευτές της ΝΔ που θα ψηφίσουν ότι θα έχουν και «προσωπικές ευθύνες» αν παραβιαστεί η απόφαση του ΣτΕ. Μην προσπαθήσετε να βάλετε χέρι και στα μερίσματα των δύο εταιρειών, προειδοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Για “οβιδιακές μεταμορφώσεις” του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτιμώντας ότι η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής δεν βρίσκει αντισυνταγματικότητες.

“Προφανώς για να νομοθετήσουμε έχουμε πάρει τη γνώμη έγκυρων συνταγματολόγων που δεν ανήκουν στο κόμμα της ΝΔ, ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, πρόσθεσε. Η κυβέρνηση διασφαλίζει ότι το Δημόσιο ασκεί έλεγχο στο Υπερταμείο και ορίζει ότι οι μετοχές είναι αμεταβίβαστες, απάντησε από τη ΝΔ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει και να καταστρατηγήσει το ΣτΕ, είπε ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέεΡΑ25. «Είστε σε ειδική αποστολή και δεν καταλαβαίνετε τίποτα.
«Δεν μπορεί να τίθεται ούτε καν υποψία στην διατήρηση του δημόσιου ελέγχου», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ, δηλώνοντας ότι υπερψηφίζει την ένσταση αντισυνταγματικότητας.

«Θέλετε να ξεπουλήσετε το νερό, το νεράκι του κόσμου», τόνισε ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση.

newsbreak.gr

1 σχόλιο:

  1. Σταϊκούρα, θα στα πώ χοντρά: Άντε να απαυτωθείς αγόρι μου που θα ξεπουλήσεις το νερό! Έτσι κάνατε και με τη ΔΕΗ και να τα αποτελέσματα τώρα: δεν μπορεί ο κόσμος να ζήσει πιά σ΄ αυτό το μπουρδέλο που φτιάξατε εσύ, οι όμοιοι σου και οι Ευρωπαίοι-στόκοι. Αν είχατε μυαλό θα κάνατε σαν κράτος εξαγωγή εμφιαλωμένου νερού πόσιμου στην Ευρώπη. Είμαστε η δεύτερη χώρα της Ευρώπης μετά την Γαλλία που διαθέτει πόσιμο νερό και πάτε να το ξεπουλήσετε κι αυτό; Τόχετε χάσει πιά τελείως; Τι ψυχασθένεια σας δέρνει ρε, πιά; Δεν χορτάσατε μίζες και ξεπούλημα; Στο διάολο, καθίκια πιά, ούτε δικαστικές αποφάσεις σέβεστε ούτε την λαϊκή ψήφο που υφαρπάζετε κάθε φορά γιά να κάνετε τα δικά σας μετά! Καλά ξεκουμπίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή