Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΥΠΕΞ Σερβίας: Οι Αλβανοί ετοιμάζουν «κόλαση» για τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο από τη Δευτέρα!

Οι Αλβανοί ετοιμάζουν «κόλαση» για τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο από τη Δευτέρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας. Θα είναι όχι ο πιο ψυχρός όπως αναμένεται αλλά ο …..πιο θερμός χειμώνας ο φετινός. Ουκρανικό, Ταιβάν, Αιγαίο συν τ΄ανοιχτά μέτωπα στην Ανατολή…Ξυπνάει και το ηφαίστειο Κοσσυφοπέδιο.

Οι αλβανικές αρχές του Κοσσυφοπεδίου της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου σχεδιάζουν νέα μέτρα για την ακύρωση των εγγράφων και των πινακίδων κυκλοφορίας που εξέδωσε η ηγεσία της Σερβίας, για να κανονίσουν την «κόλαση» για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με το RIA Novosti με αναφορά στον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Σελάκοβιτς, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ετοιμάζει κατάλληλη έκκληση για αυτό το θέμα.

Την παραμονή οι αρχές της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσαν ότι τα έγγραφα που εκδίδουν οι σερβικές αρχές θα πάψουν να ισχύουν στην περιοχή υπό τον έλεγχό τους από την 1η Αυγούστου και οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν προσωρινό πιστοποιητικό στην είσοδο. Επιπλέον, από τη Δευτέρα ξεκινά η υποχρεωτική επανεγγραφή αυτοκινήτων με σερβικές πινακίδες στην περιοχή σε πινακίδες RKS «Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου», ενώ οι σερβικές αρχές δεν αναγνωρίζουν τέτοιες πινακίδες στην επικράτειά τους.

Ο Σελάκοβιτς είπε ότι με τέτοιες ενέργειες “η αλβανική πλευρά στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ετοιμάζουν κυριολεκτικά” κόλαση “τις επόμενες ημέρες” και η κατάσταση αναθερμαίνεται “από ώρα σε ώρα”. Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι ο Βούτσιτς θα έχει συνομιλία με εκπροσώπους των Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και στη συνέχεια θα απευθύνει έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου