Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Τι ακριβώς είπε ο Όρμπαν για την «ανάμιξη των φυλών»;

  

Για «ρατσιστικό παραλήρημα», «ρατσιστικό κρεσέντο», «Γκαίμπελς», «ναζί», «θαλάμους αερίων» (!), «αντισημιτισμό» κλπ κατηγορείται από χθες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν για πρόσφατη δήλωση που έκανε κατά της «ανάμιξης φυλών» στην Ευρώπη. Η επίμαχη δήλωση έγινε στα πλαίσια ομιλίας του το προηγούμενο Σάββατο στην Τρανσυλβανία, περιοχή της Ρουμανίας με έντονο ουγγρικό στοιχείο.

Τι είπε συγκεκριμένα:

«Σε ένα τέτοιο πολυεθνικό πλαίσιο, υπάρχει εδώ μια ιδεολογική μανούβρα (feint/ κανονικά σημαίνει προσποίηση) για την οποία αξίζει να μιλήσουμε και να εστιάσουμε. Η διεθνιστική αριστερά χρησιμοποιεί μια προσποίηση, ένα ιδεολογικό τέχνασμα: τον ισχυρισμό –τον δικό τους ισχυρισμό – ότι η Ευρώπη από τη φύση της κατοικείται από λαούς μεικτής φυλής. Πρόκειται για μια ιστορική και σημασιολογική δολοπλοκία, γιατί συγχέει δύο διαφορετικά πράγματα. Υπάρχει ένας κόσμος στον οποίο οι ευρωπαϊκοί λαοί αναμειγνύονται μαζί με εκείνους που έρχονται από έξω από την Ευρώπη. Τώρα αυτός είναι ένας κόσμος μεικτών φυλών (“…a mixed-race world”).

Και υπάρχει ο κόσμος μας, όπου άνθρωποι από την Ευρώπη αναμειγνύονται μεταξύ τους, μετακινούνται, εργάζονται και μετακομίζουν. Έτσι, για παράδειγμα, στη λεκάνη των Καρπαθίων δεν είμαστε μικτών φυλών (“mixed-race”): είμαστε απλώς ένα μείγμα λαών που ζούμε στη δική μας ευρωπαϊκή πατρίδα. Και, δεδομένης της ευνοϊκής ευθυγράμμισης των αστεριών και του ανέμου που ακολουθεί, αυτοί οι λαοί συγχωνεύονται σε ένα είδος Ουγγρο-Πανονικής σάλτσας, δημιουργώντας τη δική τους νέα ευρωπαϊκή κουλτούρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολεμούσαμε πάντα: είμαστε πρόθυμοι να ανακατευτούμε μεταξύ μας, αλλά δεν θέλουμε να γίνουμε λαοί μεικτής φυλής. Γι' αυτό πολεμήσαμε στο Nándorfehérvár/Βελιγράδι, γι' αυτό σταματήσαμε τους Τούρκους στη Βιέννη, και –αν δεν κάνω λάθος– γι’ αυτό, σε παλιότερες ακόμη εποχές– οι Γάλλοι σταμάτησαν τους Άραβες στο Πουατιέ. …”.

Προφανώς, δεν είναι γενικώς κατά της «ανάμιξης των φυλών», («ζούμε στη δική μας ευρωπαϊκή πατρίδα», «είμαστε πρόθυμοι να ανακατευτούμε μεταξύ μας»), αλλά κατά της ανάμιξης των Ευρωπαίων με αφροασιάτες συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων.

ΚΟ / πηγή

redskywarning.blogspot.com

1 σχόλιο: