Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Τρόμος ξανά στη Γαλλία: Ένοπλη επίθεση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών - Τραυματισμένος ιερέας.

 Τραυματίστηκε ο ιερέας του ναού, ενώ ο δράστης δεν έχει συλληφθεί. Ο άγνωστος δράστης τον πυροβόλησε δύο φορές.Τρόμος ξανά στη Γαλλία: Ένοπλη επίθεση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών - Τραυματισμένος ιερέας

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο σήμερα, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή , ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχεται επί τόπου τις πρώτες βοήθειες γιατί φέρει βαριά τραύματα.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο». Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης ούτε εάν συνδέεται με τις επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες στη Γαλλία

Αμέσως μετά το περιστατικό στο σημείο έσπευσαν ισχυρότατες δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ιερέας είχε τις αισθήσεις του.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Mακρόν έγραψε στο Twitter ότι: «Σε αντίθεση με όσα έχω ακούσει και έχω δει πολλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες, η χώρα μας δεν έχει κανένα πρόβλημα με καμία θρησκεία. Όλες ασκούνται ελεύθερα! Χωρίς στιγματισμό: η Γαλλία είναι προσκολλημένη στην ειρήνη και τη ζωή μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου