Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Η οργή για το άνοιγμα ξανά.

 Έγινε έντονη συζήτηση μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας σε συζητήσεις για το άνοιγμα καταστημάτων την επόμενη εβδομάδα. Το θέμα θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο Coronavirus, το οποίο θα συνεδριάσει αύριο (Πέμπτη) το πρωί.


Ο υπουργός Υγείας Yuli Edelstein (Likud) αντιτίθεται σθεναρά στο άνοιγμα του εμπορίου την Κυριακή, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Yisrael Katz (Likud) απαιτεί να ανοίξει αμέσως το εμπόριο.

Ο Edelstein υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα του πρώτου σταδίου της εξόδου από το κλείδωμα στα ποσοστά νοσηρότητας πρέπει να εξεταστούν σωστά πριν από την εφαρμογή του επόμενου σταδίου.

Η θέση του υποστηρίζεται επίσης από τον υπουργό Ενέργειας Yuval Steinitz (Likud), ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter σήμερα: «Το κλείδωμα ήταν επιτυχές, αλλά η ατμόσφαιρα της απελευθέρωσης και οι εκκλήσεις για ένα γρήγορο άνοιγμα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφή. Μια χώρα που άρχισε να ανοίγει πολύ γρήγορα στο πρώτο κύμα πρέπει να μάθουμε από την εμπειρία, να αποτρέψουμε τις φυσικές και προφανείς πιέσεις και να ανοίξουμε αργά και προσεκτικά. Είναι καλύτερα να διατηρήσουμε τα επιτεύγματα του δεύτερου κλειδώματος, τα οποία επιτεύχθηκαν με μεγάλη προσπάθεια, αντί να υπάρχει ο κίνδυνος ταχείας επιδείνωσης που θα οδηγήσει σε τρίτο κλείδωμα. "

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Katz υποστηρίζει ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να περιμένουμε και η οικονομία πρέπει να αρχίσει να κινείται.

Το Μπλε και Λευκό Κόμμα υποστηρίζει τη θέση του υπουργού Κατς, η οποία θα αντικατοπτρίζεται επίσης στις συζητήσεις του υπουργικού συμβουλίου αύριο.

Τις τελευταίες ημέρες, ο πρωθυπουργός Μπινιαμίν Νετανιάχου προσπάθησε να μεσολαβήσει μεταξύ των κομμάτων, αλλά χωρίς επιτυχία. Ο Νετανιάχου θα δυσκολευτεί να λάβει απόφαση που είναι εντελώς αντίθετη με τη θέση του Υπουργείου Υγείας.

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου