Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο νέας πανδημίας.

 Στο μέλλον, ο κόσμος θα απειλείται όλο και περισσότερο από νέες πανδημίες. Αυτό το συμπέρασμα κατέληξε σε μια διεθνή ομάδα επιστημόνων, ενωμένη στη Διακυβερνητική Πλατφόρμα Επιστημονικής Πολιτικής για τη Βιοποικιλότητα και τους Φυσικούς Πόρους (IPBES), δήλωσε σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.Σύμφωνα με τους ερευνητές, το COVID-19 δεν είναι προϊόν της άγριας φύσης, αλλά αποτέλεσμα ανθρώπινων επιπτώσεων στο περιβάλλον.

«Ο κίνδυνος μιας (νέας έκδοσης) πανδημίας οφείλεται σε εκθετικά αυξανόμενες ανθρωπογενείς αλλαγές. Επομένως, είναι λάθος να κατηγορούμε την άγρια ​​φύση για την εμφάνιση ασθενειών, καθώς η αιτία της εμφάνισής τους είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα και ο αντίκτυπος αυτής της δραστηριότητας στο περιβάλλον », αναφέρει η έκθεση.

Το COVID-19 είναι η έκτη πανδημία από το ξέσπασμα της γρίπης του 1918. Πρόσφατα, καταγράφεται η εμφάνιση τουλάχιστον πέντε ασθενειών ετησίως, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα για παγκόσμια εξάπλωση και την κήρυξη πανδημίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δυναμική προέκυψε κυρίως λόγω ενός συνόλου παραγόντων που σχετίζονται με την υπερβολική ανθρώπινη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για την καταστροφική εκμετάλλευση του περιβάλλοντος λόγω της πιο επιθετικής χρήσης γης, της αποψίλωσης των δασών, της επέκτασης της γεωργίας και μιας επίθεσης κατά της άγριας ζωής. Αυτό διαταράσσει την αλληλεπίδραση στην άγρια ​​φύση στο επίπεδο των μικροοργανισμών και φέρνει την επαφή τους με τον άνθρωπο πιο κοντά.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει επίσης τον κίνδυνο μιας νέας πανδημίας. απώλεια βιοποικιλότητας που σχετίζεται με τον μετασχηματισμό τοπίου · η εμφάνιση νέων παθογόνων σε αμφίβια και άλλα είδη ζώων.


rusvesna.su

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου