Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Γ. Τράγκας: Όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε πολύ βαθιά οικονομική ύφεση, αφού οι περισσότερες μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, οδηγούνται σε γενικά lockdowns.

 Ο ιός και το ενδεχόμενο νέων lockdowns συντρίβει τα χρηματιστήρια και τις μετοχές των πολυεθνικών (με εξαίρεση όλες εκείνες που πουλάνε κομπιούτερ, προϊόντα διαδικτύου και φάρμακα) αλλά κυρίως σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Ουδείς μπορεί να διαμαρτυρηθεί ή να ρωτήσει για όσα συμβαίνουν χωρίς να τον βγάλουν ακροδεξιό, ακραίο, γραφικό ή αντιδραστικό. Αν αντιδράς είσαι συνωμοσιολόγος, ψεκασμένος, και το χειρότερο κοινός προδότης.Αν ακούσεις τους σοβαρούς λοιμωξιολόγους που λένε ότι δεν πρέπει να φοράς μάσκα, γιατί δημιουργεί ψευδαίσθηση ασφάλειας και μετατρέπεται σε εστία μόλυνσης, θα πληρώσεις πρόστιμο 150 ευρώ από αυτά που δεν έχεις, επειδή δεν άκουσες τις δευτερολογίες τους, τις δεύτερες και τρίτες απόψεις τους που λένε ότι πρέπει να φοράς μάσκα.

Μην αναρωτιέσαι για την αξιοπιστία τους, γιατί δεν υπάρχει. Μην σκεφτείς πόσα λεφτά παίρνουν για να κάνουν αυτή τη δουλειά, ψάξε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Η ελευθερία της έκφρασης είναι η άκρη του νήματος στο κουβάρι της τυραννίας που ξετυλίγει ο κορονοϊός.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ σε ομιλία του επισημαίνει ότι ο ιός υπάρχει αλλά αξιοποιείται από κάποιους που θέλουν να ποδοπατήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο γιός του Ρόμπερτ Κένεντι, ο Τζούνιορ, που έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με τη δράση του Γκέιτς και των φίλων του, εφιστά την προσοχή όλων μας στον ρόλο που παίζουν τα αφεντικά του διαδικτύου. Είναι όλοι αυτοί που ήδη κέρδισαν δισεκατομμύρια από τα lockdowns. Είναι αυτοί που θέλουν τον κύριο Μπάιντεν οπωσδήποτε στον Λευκό Οίκο, και το χειρότερο είναι αυτοί που κατεβάζουν από το διαδίκτυο όλα τα άρθρα ή τις δηλώσεις ή τα δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον του συνθήματος «μένουμε σπίτι- μένουμε ασφαλείς» ή αμφισβητούν τα μέτρα που ισοπεδώνουν την οικονομία. Είναι αυτοί που απαγόρευσαν να βγαίνουν στο διαδίκτυο άρθρα ή ρεπορτάζ εναντίον του γιού Μπάιντεν ή εκείνων των πολιτικών ή εταιρειών που προστατεύουν. Φυσικά για αυξήσουν τα κέρδη τους.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ επισημαίνει ότι ο θάνατος της ελευθερίας της έκφρασης οδηγεί σε πλήθος εκπτώσεων στα ατομικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Απορεί ο διάσημος Κένεντι, όχι γιατί, όπως λέει, μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε εμβόλιο, αλλά γιατί δεν βρέθηκε φάρμακο. Απορεί γιατί οι κυβερνήσεις,που κλείνουν τον κόσμο στα σπίτια τους και ισοπεδώνουν την παγκόσμια οικονομία, δεν έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να βρούνε διάφορα αποτελεσματικά φάρμακα.

Όπως σας είχα πει, παραμονές Αμερικανικών εκλογών θα γίνονται περισσότερα τεστ και θα υπάρχει ευρωπαϊκό lockdown, για να φτάσει στην Αμερική το μήνυμα ότι οι Αμερικανοί πρέπει να ψηφίσουν για την πανδημία και όχι για την οικονομία και την ανεργία. Όπως αντιλαμβάνεστε, όπως συμβαίνει στους πολέμους και σε όλες τις μεγάλες οικονομικές κρίσεις, κάποιοι κερδίζουν δισεκατομμύρια από την απόγνωση, την απελπισία και την εξαθλίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
Υπάρχουν ερωτήματα που δεν απαντώνται, λέει ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος αν και αποθεώνεται σε κάθε ομιλία του, οι ιστότοποι δεν ανεβάζουν ούτε λέξη από όσα λέει. Ο Ρόμπερτ φωνάζει παντού: «Εγώ ανήκω στους Δημοκρατικούς. Φυσικά δεν είμαι ακροδεξιός. Αλλά νιώθω ότι κάποιοι σπρώχνουν όλα αυτά τα ακραία μέτρα».

Όπως και να έχει όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε πολύ βαθιά οικονομική ύφεση, αφού οι περισσότερες μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, οδηγούνται σε γενικά lockdowns. Βέβαια δεν σας κρύβω ότι έχω μια ελπίδα, αν επανεκλεγεί ο Τραμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ, πράγμα δύσκολο αλλά όχι απίθανο, θα υπάρξουν κατακλυσμικές αποκαλύψεις για τον ρόλο διαφόρων δισεκατομμυριούχων και πολυεθνικών, όπως αυτές των φαρμάκων.

Χθες γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου με ξυλοδαρμό και πρόστιμα σε όσους τόλμησαν να παρελάσουν, έστω και αν ο ένας ήταν σε απόσταση πολλών μέτρων από των άλλων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε διακοπές στο πατρικό του στα Χανιά και με την ευκαιρία, όπως είχε οργανώσει, επισκέφτηκε και ένα από τα καινούργια υποβρύχια του στόλου μας. Ήταν καλό και συμβολικό αυτό που έκανε αλλά λίγο, αφού για μια ακόμη φορά απέφυγε να μιλήσει για ποιο λόγο γιορτάζουμε, και να αναφερθεί στον αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των φασιστών και των ναζιστών. Δεν θα ακούσετε ποτέ τον γιό Μητσοτάκη να λέει έστω και μια λέξη είτε για τους παλιούς Γερμανούς είτε για τους καινούργιους. Είναι ψυχή τε και σώματι αφοσιωμένος στην Καγκελαρία του Βερολίνου. Όποια σημαία και αν έχει στην είσοδό της.

Περίμενα να τον ακούσω να βγάζει έναν λόγο έστω και μικρό για όσους σκοτώθηκαν στα βουνά της Αλβανίας. Για όσους πέθαναν στον αγώνα κατά των Γερμανών Ναζί. Όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί του. Έστω και με κομψό τρόπο. Αυτός όμως περιορίστηκε να πει δυο λόγια, ψυχρά και ανάποδα για τις ικανότητες του υποβρυχίου «Κατσώνης» και του πληρώματος.

Επί μνημονίου, όσοι κυβέρνησαν είτε έβαζαν σιδερένια κιγκλιδώματα μπροστά στους επισήμους είτε έκλειναν τον κόσμο στα σπίτια αξιοποιώντας έναν ιό γρίπης. Είναι τόσο βαριά πλέον η οικονομική Κατοχή, είναι τόσο εμφανής η απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης, που εύλογα αναλογίζεσαι τι θα ακολουθήσει. Επιβάλλεται ατμόσφαιρα Όργουελ. Επιβάλλεται ναζιστική ατμόσφαιρα και μάλιστα με το επιχείρημα ότι όσοι αντιδρούν είναι ακροδεξιοί ή ψεκασμένοι και χρήζουν ψυχιατρείου. Η ατμόσφαιρα δεν μυρίζει ιό. Μυρίζει φασισμό.

Και μια και μιλάμε για την ελευθερία της έκφρασης, θέλω να πω ότι η σύγκρουση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Ερντογάν μπορεί να μας ωφελήσει, γιατί οι Γάλλοι θα θεωρήσουν ατόπημα της Γερμανίας να διαφωνήσει και να αρνηθεί στα Ιλίσια Παιδεία την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως την Ευρώπη επιχειρώντας να συσπειρώσει τους Μουσουλμάνους και να μποϊκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα στο Κατάρ, στην Ιορδανία, στο Κουβέιτ και στη Λωρίδα της Γάζας. Θέλει να συσπειρώσει το Ισλάμ για την προσβολή που υπέστη, όπως λέει ο Μωάμεθ.

Η Ευρώπη,όμως, σπεύδει να στηρίξει τον Εμανουέλ Μακρόν. Δεν αποκλείεται να δούμε να κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισλάμ με την Χριστιανική Δύση. Ήδη ο Ερντογάν μιλάει για Σταυροφόρους και για απαράδεκτες ύβρεις προς τον Προφήτη. Η Τεχεράνη σπεύδει να τον στηρίξει αλλά απέναντί του έχει μεγάλα μουσουλμανικά κράτη, όπως την Σαουδική Αραβία, τα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Αλγερία και πολλές περιοχές της Αφρικής.

 

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι είναι πειραγμένα τα νούμερα που ανακοινώνονται και ότι η όλη κατάσταση αποσκοπεί στον έλεγχο του πληθυσμού

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτεφρώνει την ελληνική οικονομία, ενώ το Όρουτς Ρέις σουλατσάρει μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου και εμπεδώνει τη χρησικτησία και την αυθαιρεσία της Τουρκίας. Ο Ερντογάν συσπειρώνει το Ισλάμ εναντίον της Γαλλίας και πιθανότατα θα υποστεί κυρώσεις, γιατί έως ένα σημείο αντέχει ο γαλλογερμανικός άξονας τις απίθανες προσβολές τους και τη χυδαιότητά του εναντίον της γαλλικής προεδρίας και του γαλλικού έθνους.

Αξιοποιεί στο έπακρο την πολιτισμική και θρησκευτική σύγκρουση ξέροντας ότι επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες της Γαλλίας, της Γερμανίας, και άλλων ευρωπαϊκών εθνών οι παρουσίες εκατομμυρίων μωαμεθανών στα κράτη τους. Επίσης ο Ερντογάν βρήκε ευκαιρία να ταυτίσει τις επιθέσεις εναντίον του με τα σκίτσα του Charlie Hebdo.

Πίσω από τον πόλεμο με τον Ερντογάν η Ευρώπη ασχολείται με τις Αμερικανικές εκλογές και θέλει οπωσδήποτε να έχει ένα γενικό ή ευρύτερο lockdown πριν από την 3η Νοεμβρίου. Και από ότι φαίνεται, θα το έχει.

Εδώ στην πατρίδα μας ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης κήρυξε προδότες όσους θέλουν να γιορτάσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μωραίνει ο κύριος. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι είναι πειραγμένα τα νούμερα που ανακοινώνονται και ότι η όλη κατάσταση αποτελεί παραβάν για την εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που διευρύνει τις ανισότητες και αποσκοπεί στον έλεγχο, και την παθητικοποίηση του πληθυσμού.

Ο covid19 προκαλεί βήχα και φτέρνισμα στους περισσότερους. Δεν σκοτώνει. Όπως λέει ο ΕΟΔΥ το 93,5 % των διασωληνομένων έχει βαριά υποκείμενα νοσήματα και είναι άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα για τους θανάτους που ακούτε, ο ΕΟΔΥ λέει ότι η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποια βαριά ασθένεια, υποκείμενο νόσημα και ήταν άνω των 70 ετών. Αυτή η ανακοίνωση είναι χθεσινή. Δηλαδή η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας εμμέσως πλην σαφώς ομολογεί ότι ο καθηγητής Ιωαννίδης έχει απόλυτο δίκαιο για τις έρευνές του. Ομολογεί ότι έχει δίκαιο ο καθηγητής Ιωαννίδης του Stanford και φυσικά, υποχρεωτικά ταυτίζεται με την πρώτη σελίδα του ΠΟΥ ο οποίος αποδέχεται πλήρως την έρευνα του καθηγητή Ιωαννίδη, του Πανεπιστημίου του Stanford.

Πρέπει να σημειωθεί και είναι η μεγάλη ντροπή, το μεγάλο αίσχος των ιατρικών συλλόγων και των προέδρων τους, όπως και των λοιμωξιολόγων, ότι τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι 100.000 Έλληνες από την πρώτη του έτους έχασαν τη μάχη με τη ζωή εξαιτίας διαφόρων ασθενειών. Και όλη αυτή η οικονομική ισοπέδωση γίνεται για 600 θανάτους, εκ των οποίων περίπου το 96% είναι άτομα που είχαν βαριές ασθένειες και η διάμεση ηλικία τους, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, ήταν τα 79 έτη.

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου