Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

«Βουτιά» στις ευρωαγορές υπό το φόβο νέων lockdowns.

 «Βουτιά» στις ευρωαγορές υπό το φόβο νέων lockdowns

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μπροστά στα υπαρκτά σενάρια για νέα μικρά και μεγάλα lockdowns σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και το φόβο για τις συνέπειες στην οικονομία.

Στην Γερμανία ο δείκτης DAX έφτασε να υποχωρεί μέχρι και 3,20%, ο βρετανικός FTSE 100 έως και 1,9%, ο γαλλικός CAC 40 μέχρι και 3%, ο ιταλικός   FTSE MIB έχανε 2,5%, ενώ και στην Μαδρίτη οι απώλειες για τον ισπανικό IBEX 35 ξεπερνούσαν νωρίτερα το 2%. Οσο για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx, η πτώση νωρίτερα είχε ξεπεράσει και το 2,67% με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να ηγείται των απωλειών.

Στην μία μετά την άλλη τις ευρωπαϊκές χώρες, η κατάσταση επιδεινώνεται και απαιτεί ακόμη πιο σοβαρά μέτρα, γεγονός που απεικονίζεται στις αγορές, μετά και χθεσινές δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων.

«Είναι πλέον απαραίτητα τα πρόσθετα μέτρα ώστε να σταματήσει το νέο κύμα λοιμώξεων. Και θα πρέπει να λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα σε όλη τη Γερμανία», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Δημοσιεύματα στη Γαλλία να αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Μακρόν κατευθύνεται προς την επιλογή ενός γενικού lockdown, στην προσπάθειά του να αναχαιτίσει την αναζωπύρωση του ιού.

Στη Γερμανία, η  Άγγελα Μέρκελ θέλει να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο που θα έχει σήμερα με τους επικεφαλής των κρατιδίων για να κλείσουν όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ από τις 4 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προσπαθειών να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, αλλά να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, γράφει η εφημερίδα Bild.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να καταγράφουν επίσης αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, ενώ ηπειρωτική Κίνα ανακοίνωσε επίσης τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων σε διάστημα άνω των δύο μηνών.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου