Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ισχυρός σεισμός πλήττει το Αιγαίο, προκαλώντας κατάρρευση κτιρίων στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ).

 Ένας ισχυρός σεισμός έπληξε τις ακτές της Τουρκίας, ρίχνοντας τα κτίρια στην τουριστική πόλη της Σμύρνης, προκαλώντας ζημιές σε αρκετές τουρκικές πόλεις και έπληξε την ελληνική πρωτεύουσα της Αθήνας.

Το USGS εξέδωσε μια προκαταρκτική ειδοποίηση καταγράφοντας τον σεισμό ως σεισμό μεγέθους 7,0, αλλά η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας (AFAD) δήλωσε ότι ήταν σεισμός 6,6 που έπληξε τις ακτές του Αιγαίου.

Ο σεισμός χτύπησε λίγο μετά τις 13:51 τοπική ώρα κοντά στο ελληνικό νησί της Σάμου, με τον δήμαρχο της ανατολικής Σάμου να ισχυρίζεται ότι πολλά κτίρια είχαν καταρρεύσει. 

Πλάνα από αυτόπτες μάρτυρες από όλο το Αιγαίο δείχνουν πλήθη που εκκενώνονται στους δρόμους καθώς μεγάλα σύννεφα σκόνης προέρχονταν από κατάρρευση κτιρίων στο βάθος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Süleyman Soylu εξέδωσε δήλωση στο Twitter για τον σεισμό, ισχυριζόμενος ότι τουλάχιστον έξι κτίρια κατέρρευσαν στη Σμύρνη και αναφέρθηκαν πιθανές απώλειες από αρκετές άλλες πόλεις.

«Μέχρι τώρα, έχουν ληφθεί 6 ειδοποιήσεις κατεδάφισης κτιρίων στη Σμύρνη,στη Μπόρνοβα και στο Μπαϊράκλι. Οι ζημιές και οι απώλειες ζωής που αναφέρθηκαν στο Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın και Muğla, οι ομάδες μας συνεχίζουν τον έλεγχο και τις παρεμβάσεις τους στο γήπεδο. Να γίνεις καλά σύντομα », έγραψε ο Σόγλου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός διήρκεσε περίπου 15 δευτερόλεπτα, με τα σοκ να νιώθουν τόσο μακριά όσο η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα.

Η Τουρκική Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) δήλωσε ότι το επίκεντρο της χρήσης ήταν 17 χλμ. (11 μίλια) από την ακτή της Σμύρνης στο Αιγαίο Πέλαγος, σε βάθος 16 χιλιομέτρων. Η USGS είπε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων περίπου 33,5 χιλιομέτρων ανοικτής θάλασσας. 

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι στο νησί της Σάμου έχουν κληθεί να αποφύγουν τις παράκτιες περιοχές. 

"Ήταν ένας πολύ μεγάλος σεισμός, είναι δύσκολο να έχεις μεγαλύτερο", δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας, επικεφαλής της οργάνωσης απόκρισης στην Ελλάδα. 

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Ali Yerlikaya είπε ότι δεν υπήρχαν "αρνητικές" αναφορές τραυματισμών ή ζημιών στην πόλη του.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com


Futbol Heyecanı


Sarıkaya TV


Sputnik Türkiye


BİR IŞIK TV


Güncel Videolar


Haber365


Abdullah ÖZDEMİR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου