Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Αυτό είναι απλώς τρελό! 2,24 εκατομμύρια κεραυνοί σε μόλις 48 ώρες έπληξαν τις ανατολικές πολιτείες της Αυστραλίας.

 Η Αυστραλία έχει πληγεί από περισσότερoυς από 2,24 εκατομμύρια κεραυνούς σε μόλις 48 ώρες καθώς ο άγριος καιρός έπληξε την ανατολική ακτή το Σαββατοκύριακο.lightning south australia, wild weather south australia, More than 120,000 lightning strikes lit up the night sky over South Australia leaving 19,000 people in the dark

Καταιγίδες και καταστροφικοί άνεμοι έως και 100km / h προκάλεσαν καταστροφή σε πολλές πολιτείες, με εθελοντές να ανταποκρίνονται σε εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια.

Στα εξωτερικά ανατολικά της Μελβούρνης, μια γυναίκα ηλικίας 50 ετών νοσηλεύτηκε με τραυματισμούς χωρίς απειλή για τη ζωή, αφού το αυτοκίνητο που οδηγούσε συντρίβει σε ένα δέντρο που είχε πέσει στον αυτοκινητόδρομο Maroondah στο Kilsyth.

Οι εθελοντές της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Βικτώριας απάντησαν σε περισσότερες από 330 αιτήσεις για βοήθεια τις τελευταίες 24 ώρες για δέντρα που πέφτουν σε κτίρια, δρόμους και ηλεκτροφόρα καλώδια.

Περίπου 2000 σπίτια, ως επί το πλείστον στα ανατολικά προάστια, είναι επίσης χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τη Δευτέρα το πρωί.

Στο Queensland, τα πληρώματα SES, Rural Fire Service και Queensland Fire and Emergency Services κλήθηκαν σε 220 θέσεις εργασίας για πεσμένα δέντρα, πεσμένα ηλεκτροφόρα καλώδια και υλικές ζημιές.

Ο Μπρίσμπεϊν έχει καταγράψει σχεδόν 34 χιλιοστά βροχής από τις 9 π.μ. την Κυριακή, ενώ ο Οάκι κοντά στο Τοβούμπα έλαβε 42,6 χιλιοστά.

Τουλάχιστον 34 σπίτια στο νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ επλήγησαν από πλημμύρες, κυρίως από διαρροές στέγης που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις, με τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο να είναι οι Ipswich, South Brisbane, Redlands και Logan.


Στη ΝΝΟ, το Σίδνεϊ επλήγη από ριπές ανέμου έως και 80km / h και πάνω από 40 mm βροχής τις τελευταίες 24 ώρες, με τον Cabramurra στα Snowy Mountains να καταγράφει τους ισχυρότερους ανέμους στην πολιτεία με ριπές 100km / h.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου