Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Παίζει με τη φωτιά ο Ερντογάν σε Ανατ. Μεσόγειο και Αιγαίο! Εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο πολεμικού επεισοδίου Ελλάδος – Τουρκίας τους αμέσως επόμενους μήνες!

 Του Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Με την φωτιά παίζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφασισμένος ακόμη και να προκαλέσει πολεμική σύγκρουση, μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, τους αμέσως επόμενους μήνες!Πηγές του europost.gr από την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη παρουσιάζουν τον Τούρκο Πρόεδρο να έχει αποκτήσει εμμονή με την Ελλάδα και να θεωρεί ότι πρέπει να υλοποιήσει τα στρατηγικά του σχέδια σε βάρος μας, τους αμέσως επόμενους μήνες!

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες, ο Τούρκος Πρόεδρος ήλθε να διαλύσει τους δισταγμούς και τις ενστάσεις, που έχουν αρκετοί ακαδημαϊκοί κύκλοι στην Αθήνα, οι οποίοι κινούνται γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το Υπουργείο των Εξωτερικών και συμβουλεύουν την Ελληνική Κυβέρνηση να βρεί λύση με την Τουρκία, που μπορεί να είναι ακόμη και η συνεκμετάλλευση των υποθαλασσίων υδρογονανθράκων στην Ανατ. Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος υπ. Μεταφορών δημοσίευσε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβερνήσεως, σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία επεκτείνει τα όρια της θαλάσσιας ζώνης Έρευνας και Διάσωσης, στα οποία θεωρεί ότι έχει αρμοδιότητα και εξουσία, μέχρι τη θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται ανοιχτά της νήσου Σκύρου! Δηλαδή υλοποιεί τον περιβόητο χάρτη της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’, για τον οποίο μέχρι σήμερα μιλούσε πλήθος στρατηγών, ναυάρχων και πολιτικών, αλλά ουδέποτε είχε περιβληθεί τον επίσημο θεσμικό χαρακτήρα της δημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Τουρκικής κυβέρνησης!

Η ‘Γαλάζια Πατρίδα’ πλέον δεν είναι απλή πολιτική θέση ή εθνικιστικό παραλήρημα κάποιων πολιτικών ή στρατιωτικών κύκλων της Τουρκίας, αλλά αποτελεί θεσμικό πυλώνα του Τουρκικού επίσημου Κράτους! Δηλαδή η επιδίωξη της υλοποίησής της, ακόμη και με στρατιωτικά μέσα, αποτελεί πλέον καθήκον της Τουρκικής Κυβέρνησης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κινηθεί με τρόπο εξαιρετικά επιθετικό εναντίον της Ελλάδος, τους αμέσως επόμενους μήνες, ώστε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο ή ακόμα και πολεμική σύγκρουση, με απώτερο στόχο να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να επιβάλει εκεί τους δικούς του όρους και να ικανοποιήσει τις δικές του παράνομες απαιτήσεις.

Άρα, ως Ελλάδα πρέπει τους επόμενους μήνες να είμαστε έτοιμοι για όλα! Ας λάβουν το μήνυμα οι κυβερνητικοί ιθύνοντες και ας προχωρήσουν άμεσα στην Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία, απαιτώντας από τον Μακρόν να επιτρέψει να δοθούν στην Ελλάδα τα περίφημα πυραυλικά συστήματα Scalp-Naval και οι πύραυλοι Meteor, οι οποίοι έχουν μέγιστο βεληνεκές, που υπερβαίνει τα 1.000 χλμ! Δηλαδή μπορούν από οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου να χτυπήσουν ακόμη και το κεντρικότερο σημείο της Άγκυρας και να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές στις στρατιωτικές και πολιτικές δομές της Τουρκίας, καθώς και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της.

Κάθε μέρα, που περνάει, χωρίς να υλοποιηθούν τα στρατηγικά αυτά σχέδια, μας φέρνει πιό κοντά σε μια πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία, κατά την οποία θα βρεθούμε εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους.

europost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου