Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Μυστηριώδη φώτα στο νυχτερινό ουρανό της Χαβάης.

 Μυστηριώδη φώτα στο νυχτερινό ουρανό προκαλούν αμηχανία στους κατοίκους της Χαβάης.  «Τι είναι αυτό στον κόσμο;»

Μυστηριώδη φώτα στο νυχτερινό ουρανό προκαλούν αμηχανία στους κατοίκους της Χαβάης. «Τι στον κόσμο είναι αυτό;». Εικόνα: Βίντεο Youtube

Μήπως είδατε τα παράξενα, έντονα φώτα το Σάββατο το βράδυ;

Ίσως να ήσασταν ένας από πολλούς που πίστευαν ότι μοιάζει με αεροπλάνο, μετεωρολογικό ντους ή κάτι ανεξήγητο.

Άνθρωποι σε διαφορετικά νησιά ανέφεραν ότι είδαν αυτά τα φώτα στον ουρανό το Σάββατο βράδυ, 24 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 10 μ.μ. Μας λένε ότι ταξίδευαν ανατολικά.

Οι κάτοικοι του Big Island και του Maui πιθανότατα είχαν καλύτερη θέα.

« Άρχισαν να βιντεοσκοπούν και όταν πλησίασαν, αρχίζω να φρικάρω γιατί « Ω, τι στον κόσμο είναι αυτό; »Είπε ο κάτοικος Molokai Kuuip Kanawaliwali.

«Στην πραγματικότητα δεν ξέραμε τι να σκεφτούμε. Δεν ξέραμε τι ήταν, από πού προήλθε », είπε η Sheri English που επίσης ζει στο Molokai. « Μόλις εμφανίστηκε. Ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό, τρομακτικό συναίσθημα. "

Αυτό πιθανότατα σκέφτηκαν πολλοί όταν είδαν αυτά τα μυστηριώδη φωτεινά φώτα στον νυχτερινό ουρανό.

Αλλά ειδικοί από τα παρατηρητήρια Mauna Kea προσφέρουν μια απλή εξήγηση για το τι υποπτεύονται.

Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, αυτό που είδαν χθες το βράδυ ήταν η επανεισαγωγή ενός ενισχυτή πυραύλων που προήλθε από έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε το 2008. Έτσι, ένας κινεζικός πύραυλος που ενίσχυε έναν δορυφόρο επικοινωνίας για τη Βενεζουέλα ", δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας John O ' Meara του Παρατηρητηρίου WM Keck.

Είναι πιθανό, καθώς περνούν τα χρόνια, η τροχιά του ενισχυτή τελικά να αποσυντέθηκε. Οι αστρονόμοι βρήκαν έναν χάρτη της διαδρομής πτήσης του αντικειμένου που ήταν κοντά στα νησιά της Χαβάης. Ο χάρτης παρέχει επίσης πληροφορίες που προβλέπουν πότε θα επανέλθει ο ενισχυτής πυραύλων.

« Δεν μπορούμε λοιπόν να είμαστε 100% σίγουροι γιατί δεν έχουμε κανένα κομμάτι από τα συντρίμμια. Αλλά το μοτίβο των φώτων που είδαμε στο χρονοδιάγραμμα μας, σε συνδυασμό με αυτόν τον χάρτη », δήλωσε η Διευθύντρια Στρατηγικών Επικοινωνιών της Καναδάς, τηλεσκόπιο της Χαβάης, Mary Beth Laychak. « Αυτή η διαδρομή πτήσης και η ακρίβεια με την οποία όλες αυτές οι εταιρείες μπορούν να εκτιμήσουν πού θα εισέλθουν τα αντικείμενά τους και πώς θα διαλυθούν είναι αυτό που πραγματικά μας οδηγεί να πιστέψουμε ότι αυτό ήταν το Venesat-1 που επανήλθε στην ατμόσφαιρα. "

Μας λένε ότι αυτό δεν είναι σπάνιο περιστατικό, επειδή τα αντικείμενα εκτοξεύονται συνεχώς στο διάστημα. Αλλά για να ρίξετε μια ματιά σε αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να βρίσκεστε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή - ακριβώς στο μονοπάτι πτήσης.

Όταν χτυπά την ατμόσφαιρα, ετοιμαστείτε για μια ελαφριά παράσταση.

« Αρχίζει να διαλύεται και θερμαίνεται και γίνεται πολύ ζεστό. Και όταν ζεσταίνεται πολύ, γίνεται πολύ φωτεινό και καταρρέει », είπε ο O'Meara.

« Όλο το αντικείμενο που διαλύεται στην ατμόσφαιρά μας ταξιδεύει στην ίδια τροχιακή διαδρομή. Έτσι θα περιμέναμε να δούμε όλα αυτά τα συντρίμμια να ακολουθούν σε ευθεία γραμμή », δήλωσε ο Laychak.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου