Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

H Δυτική ακτή γίνεται πολύ ασταθής. Δεδομένου ότι η «ασυνήθιστη» σεισμική δραστηριότητα προκαλεί ανησυχία για τους εμπειρογνώμονες - Η αμερικανική διοίκηση προετοιμάζεται για «το μεγάλο σεισμό".

Γράφει η Susan Duclos.
Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η δυτική ακτή γίνεται πολύ ασταθής και ο πολυσυζητημένος «μεγάλος σεισμός» θα μπορούσε να είναι πιο κοντά απότι ο καθένας θα μπορούσε να φανταστεί. ringoffire220022.jpg

Μερικές φορές παρατηρούμε μια σειρά μεμονωμένων ιστοριών, κομμάτια ειδήσεων εδώ και εκεί, αλλά όταν κοιτάξουμε μαζί μια μεγαλύτερη εικόνα που αναδύεται και βλέπουμε τη δραστηριότητα της γης αργά, θεωρήσαμε ότι θα ήταν συνετό να τεκμηριώσουμε τη δραστηριότητα σε ένα κομμάτι, διότι είναι όλα τα σχετικά. PNSNMAP2019.jpg
Σύμφωνα με τους LA Times υπάρχουν περισσότεροι από 700 σεισμοί στην περιοχή Fontana, η οποία είναι μια πόλη στην επαρχία San Bernardino της Καλιφόρνιας, από τις 25 Μαΐου. Ενώ οι ειδικοί αποτρέπουν  κάθε πανικό, εξασφαλίζοντας στο κοινό ότι οι πιθανότητες ενός τεράστιου καταστροφικού σεισμού που θα χτυπήσει την ακτή λόγω των συνεχόμενων μικροσεισμών είναι χαμηλή, καθιστούν σαφές ότι υπάρχει "λόγος ανησυχίας" και η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμικού συμβάντος, δεδομένου του πλήθους των σεισμών που έχουν συμβεί σε μια τέτοια εκτεταμένη περίοδο, είναι "υψηλότερος από το κανονικό. "
Υπήρξαν περισσότεροι από 700 σεισμοί που καταγράφηκαν στην περιοχή Fontana από τις 25 Μαΐου, κυμαινόμενοι από μεγέθους 0,7 έως μεγέθους 3,2, που καταγράφηκαν την Τετάρτη στις 5:20 μ.μ., σύμφωνα με τον σεισμολόγο του Caltech, Jen Andrews. Τρεις από τους σεισμούς έχουν μέγεθος 3 ή μεγαλύτερο. 
Επίσης, εξετάζοντας την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας από το βορειοδυτικό σεισμικό δίκτυο του Ειρηνικού -που συνέδεσε ο Steve Quayle στις 9 Ιουνίου-, οι συστάδες στην πολιτεία Ουάσιγκτον και στο Όρεγκον είναι επίσης ενδεικτικές ότι δεν πρόκειται μόνο για σμήνη σεισμού της Καλιφόρνιας, αλλά ολόκληρη η δυτική ακτή φαίνεται να είναι πιο ενεργή από το συνηθισμένο σεισμικά. 
Ο λόγος που ο Quayle επεσήμανε ότι η δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή της πολιτείας της Ουάσιγκτον, είναι για να αποδείξει την εξαιρετική σημασία μιας νέας είδησης, σχετικά με τον αμερικανικό στρατό,που σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, διεξάγει μαζικές ασκήσεις κατάρτισης στο Sunset Beach στο Warrenton, στο Όρεγκον και πέρα ​​από το Oak Harbor, στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ένα σημαντικό σεισμό της ζώνης υποτροπής της ζώνης Κασκάντια, ο οποίος συχνά αναφέρεται σαν "ο μεγάλος σεισμός". 
Ο τίτλος του κομματιού που περιγράφει αυτές τις εκπαιδευτικές ασκήσεις είναι "Παραλίες του Ναυτικού Hovercraft Storm στο Όρεγκον και την Ουάσινγκτον που προετοιμάζονται για το" Μεγάλο σεισμό "και περιγράφει λεπτομερώς την εξαιρετική ικανότητα αυτών των ομάδων να φέρουν πόρους σε περιοχές που έχουν καταστραφεί εντελώς από φυσική καταστροφή όπως μια εκδήλωση της Ζώνης Cascadia.
 Έχουμε ακούσει εδώ και δεκαετίες ότι έχει καθυστερήσει ένας μεγάλος σεισμός που θα καταστρέψει τη Δυτική Ακτή  αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφασίζει ξαφνικά ότι τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε σεισμικές ασκήσεις για αυτό.
Ξεκινώντας με τη δραστηριότητα των ηφαιστείων στο δαχτυλίδι της φωτιάς, ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον αριθμό των ενεργών ηφαιστείων. Οι κίτρινες σημειώνονται ως "αναταραχή". Οι πορτοκαλί σημειώνονται ως "προειδοποίηση / μικρή δραστηριότητα". Το κόκκινο είναι οι"εκρήξεις".VolcanoMapInteractiveNOEQs.jpg
Ο επόμενος χάρτης έχει επικαλυφθεί με τη σεισμική δραστηριότητα πάνω από τη δραστηριότητα των ηφαιστείων. Το κόκκινο είναι τις τελευταίες 24 ώρες και το πορτοκαλί τις τελευταίες 48 ώρες.VolcanoMapInteractiveWITHEQs.jpg
Στις 3 Ιουνίου αναφέρθηκε ότι το  ηφαίστειο Popocatepetl στο Μεξικό έκανε μεγάλη έκρηξη στέλνοντας μια στήλη τέφρας σε περίπου 37.000 πόδια. 
Ένα άλλο κομμάτι ηφαιστειακών ειδήσεων έρχεται μέσω του Newsweek στις 6 Ιουνίου , όπου έχει ξυπνήσει ένα «εξαφανισμένο» ρωσικό ηφαίστειο και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι «θα μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη παρόμοια με εκείνη που εξάλειψε την Πομπηία  πριν από περίπου 2.000 χρόνια».
Ένα άλλο στοιχείο που έχουμε προειδοποιήσει να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοικτά, είναι οι λάκκοι πίσσας στο La Brea της Καλιφόρνιας , καθώς η πίσσα ξεχειλίζει από το κάρβουνο στο πεζοδρόμιο και το φυσικό αέριο ανεβαίνει από το δρόμο στο Miracle Mile στο Λος Άντζελες.

Έχω ζήσει εδώ για περίπου 20 χρόνια", δήλωσε ο Andrea Ross-Greene, "και αυτό είναι το χειρότερο που ήταν ποτέ." 
Ο  κάτοικος Miracle Mile Matthew Kogan συμφώνησε. 

"Βλέπετε λίγο πίσσα που αναδύεται ανάμεσα στο πεζοδρόμιο", λέει ο Kogan, "σε όλη τη γειτονιά. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο, αλλά αυτό φαίνεται να είναι πίσσα ροής. Δεν έχω δει ποτέ αυτό πιο πριν 
" .

Παρά τις ασκήσεις κατάρτισης, φαίνεται ότι είναι κοινή λογική ότι εάν η κυβέρνηση επιλέγει αυτή τη φορά για να προετοιμάσει, ίσως οι κάτοικοι της Δυτικής Ακτής πρέπει να ετοιμάζονται για το μεγάλο σεισμό μαζεύοντας νερό,τρόφιμα και ιατρικά πακέτα για τις πρώτες ανάγκες.
http://allnewspipeline.com/Gov_Preparing_For_The_Big_One.php
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ALL NEWS PIPE LINE : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου