Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

EΚΤΑΚΤΟ ΗΠΑ:ΤΟ ΒREXIT ΜΠΟΡΕI ΝΑ ΜΗΝ ΓΊΝΕΙ ΠΟΤΈ...Σε δήλωση σοκ προχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ερωτώμενος για το επικείμενο Brexit. Συγκεκριμένα υποστήριξε πως μπορεί να μην ολοκληρωθεί ποτέ το ‘διαζύγιο’ Βρετανίας-ΗΠΑ όλο το δημοψήφισμα να ‘παρακαμφθεί’ de facto.

Mάλιστα τόνισε πως «είναι ένα πολύ περίπλοκο διαζύγιο», μιλώντας κατά τη διάρκεια ετήσιας συνόδου για τις Πληροφορίες και την Ασφάλεια στο Άσπεν στο Κολοράντο.
Φρόντισε επίσης να επισημάνει πως το Λονδίνο αισθάνεται φόβο και σημείωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θέλει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας, με το οποίο θα ξεκινούσε η διετής περίοδος ως την υιοθέτηση του Brexit.
Η Βρετανία, αποκάλυψε ο Κέρι, «δεν θέλει να διακινδυνεύσει να βρεθεί χωρίς μια συμφωνία συνεργασίας με την ΕΕ κατά την εκπνοή αυτής της διορίας»
Ο Υπ.Εξ των ΗΠΑ είπε επίσης πως ο Ντέιβιντ Κάμερον «αισθάνεται ακατάλληλος για να αρχίσει να διαπραγματεύεται κάτι στο οποίο δεν πιστεύει και επομένως δεν έχει καμία ιδέα πως να το χειριστεί» ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ανατραπεί το σκηνικό είπε πως «Πιστεύω ότι υπάρχουν ορισμένα μέσα.Δεν θέλω ως υπουργός Εξωτερικών να τα εκθέσω σήμερα. Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν λάθος. Αλλά υπάρχουν μέσα».

Φαίνεται λοιπόν πως τα ΄ξαδέλφια’ των Βρετανών, οι Αμερικανοί, αντιλαμβάνονται τις συνέπειες του Brexit αλλά και το πόσο κατώτεροι των περιστάσεων φαίνονται οι πολιτικοί του ΄νησιού’.
http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/72287-ektakto-ipa-to-vrexit-borei-na-min-ginei-pote.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου