Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Πόσα χρωστάει και σε ποιούς ο Μαρινόπουλος - Τα αριθμητικά στοιχεία της ελληνικής "Lehman Brothers" προκαλούν δέος.

12.500 εργαζόμενοι, 480 καταστήματα, 1,5 δις ετήσιος τζίρος, 1,3 δις συνολικά χρέη, 3.000 προμηθευτές. Αυτά είναι κάποια από τα αριθμητικά μεγέθη της Μαρινόπουλος ΑΕ, πιθανή πτώχευση της οποίας δημιουργεί φόβους για ντόμινο στην αγορά. Είναι ενδεικτικό ότι σε περίπτωση λουκέτου, η ανεργία στη χώρα μας θα αυξηθεί αυτόματα κατά 1% περίπου, ενώ ο ετήσιος τζίρος της εταιρίας αντιπροσωπεύει το 1% του ΑΕΠ της Ελλάδας! Δεν είναι τυχαίο ότι οικονομικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν την εταιρία ως την ελληνική "Lehman Brothers".
 Πόσα χρωστάει και σε ποιούς ο Μαρινόπουλος - Τα αριθμητικά στοιχεία της ελληνικής "Lehman Brothers" προκαλούν δέος Τι προσδοκά η εταιρία με την αίτηση πτώχευσης

Ο μεγαλύτερος όμιλος λιανεμπορίου της χώρας με την χθεσινή αίτησή του για πτώχευση εν λειτουργία, ουσιαστικά ζητά απο το δικαστήριο προστασία απο τους πιστωτές του, οι οποίοι κάνουν καθημερινές κατασχέσεις, σε μια προσπάθεια να επιβιώσει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, οπότε και συζητείται η ένταξή της εταιρίας στο άρθρο 99.
Δεύτερος στόχος εφόσον η εταιρία παραμείνει "ζωντανή" μέχρι τότε είναι να βρεθεί στο ενδιάμεσο διάστημα επενδυτής που θα την αναλάβει.
Σε περίπτωση που το δικαστήριο, που εκδικάζει την Παρασκευή 1η Ιουλίου την αίτηση για πτώχευση δεν εγκρίνει την προστασία από τους πιστωτές, τότε ο ξαφνικος "θανατός" της αναμένεται να προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην αγορά συμπαρασύροντας μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.
Ας δούμε όμως τι και που χρωστάει η Μαρινόπουλος ΑΕ, όπως τον δημοσίευσε η εφημερίδα των συντακτών .
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/397205


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου